Topic Sponsor

2015 2.7L Ecoboost Issue?

 
Old 10-30-2017, 04:52 PM
  #51  
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Tire rotation

Originally Posted by clayton_kershaw View Post
Should be rotating them already?
According to the manual rotate every time you have the oil changed...
Mark 16 2.7 is offline  
Old 10-30-2017, 05:04 PM
  #52  
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Alternator charge?

I brought my 2016 XLT in to the dealer because the battery at times was so low it would barely start. The alternator only charges at 14.2 V when the truck is at high idle (cold), so I asked them to check it out. They came back with a failed AGM battery and replaced it. The battery still not charging proper and still low at times indicated by the key chime coming from a tiny speaker and not thru the sound system. What voltage are y'all running at the battery when the truck is warmed up and running low idle???
My voltage at low idle is 12.7V this seems awful low to charge a battery, compared with other vehicles I've checked.
Mark 16 2.7 is offline  
Old 10-31-2017, 08:16 AM
  #53  
Senior Member
 
WXman's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Kentucky
Posts: 1,504
Received 289 Likes on 223 Posts
Default

Originally Posted by Mark 16 2.7 View Post
I brought my 2016 XLT in to the dealer because the battery at times was so low it would barely start. The alternator only charges at 14.2 V when the truck is at high idle (cold), so I asked them to check it out. They came back with a failed AGM battery and replaced it. The battery still not charging proper and still low at times indicated by the key chime coming from a tiny speaker and not thru the sound system. What voltage are y'all running at the battery when the truck is warmed up and running low idle???
My voltage at low idle is 12.7V this seems awful low to charge a battery, compared with other vehicles I've checked.
Sounds like your truck has the Battery Monitoring System just like the previous gen. trucks did. On mine, there is a Hall effect sensor on the battery cable near the battery. Unplug it and then check your charging and battery voltage again. You might be happy then. Ford's design on these new charging systems is horrible.
WXman is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2015 2.7L Ecoboost Issue?


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: