2009 F150 not going through system checks at startup - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Go Back  Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2009 - 2014 Ford F150
2009 F150 not going through system checks at startup >

2009 F150 not going through system checks at startup

Topic Sponsor
2009 - 2014 Ford F150 General discussion on 2009 - 2014 Ford F150 truck.
Sponsored by:
Sponsored by:

2009 F150 not going through system checks at startup

Reply

 
 
 
Old 10-07-2013, 05:53 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 2009 F150 not going through system checks at startup

Yet one more issue! I never had as many problems with my 04 as what Im having with my 09. For the last two days it has been raining pretty good around here. So much so I got the sirius antenna leak. Yesterday there was a slight break in the rain and I got that taken care of. Today I go outside to come in to work and the truck started very oddly. When I opened the door the interior light didnt come on, I inserted the key and it cranked up and started fine, then the interior light flashed on and it didnt run through the system checks on the gauge cluster, then flashed check brake system and then went normal. I thought that was really weird, so I shut it down and started it back up and it done the exact same thing. This morning I was picking up my dad for work and drove for 5 mins or so. When I got over to his house I shut it off and started it back up and everything was completely normal, ran through the system checks and everything was good. Anyone have an idea on what that could be? Im afraid that I have some kind of water leak in an innopportune spot. Any help is appreciated!
Skyhawk72 is offline  
Reply With Quote
Old 10-09-2013, 12:01 PM
  #2  
Ford Customer Service
 
FordService's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Dearborn, MI
Posts: 3,736
Thanked 786 Times in 507 Posts
Default

Originally Posted by Skyhawk72 View Post
...When I got over to his house I shut it off and started it back up and everything was completely normal, ran through the system checks and everything was good...
Hi Skyhawk72,

Even though you sound like a DIY kind of person, you can always drop by your dealership so they can check things out. Keep an eye on things and let us know if those symptoms return.

Crystal
FordService is offline  
Reply With Quote
Old 10-09-2013, 02:07 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2013
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well I have to give an update, I took it to the auto parts store and they checked the battery. Sure as anything it was going bad. My 04 truck had a 650 cca battery but my new to me 09 only had a 540 I think it was. I replaced it with a 850cca. So far problem solved.
Skyhawk72 is offline  
Reply With Quote
Old 10-09-2013, 02:56 PM
  #4  
Wondering Around
 
MT-Ford's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,690
Thanked 211 Times in 155 Posts
Default

Good to hear it was a cheap and easy fix.
MT-Ford is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2009 F150 not going through system checks at startup


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: