GForce Chips - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



GForce Chips

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-23-2010, 10:47 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question GForce Chips

Has anyone tried the GForce chip in a 5.4?
jimsfx4 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 12:42 AM   #2
VanoFord2
 
Skull31's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Backwoods
Posts: 1,537
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jimsfx4 View Post
Has anyone tried the GForce chip in a 5.4?

Waste of money.Tell ya what,send me the money and i will put it to better use for me for ya,lol.You cannot gain the the horsepower and mpg's out of a chip.I had a SLR chip and it didn't work.It only threw codes in my truck until i got rid of her.Now it sits in my garage collecting dust where it will remain.
Skull31 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 01:41 AM   #3
Senior Member
5 Year Member
 
JCP281's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Texas
Posts: 661
Thanked 21 Times in 16 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Skull31 View Post
Waste of money.Tell ya what,send me the money and i will put it to better use for me for ya,lol.You cannot gain the the horsepower and mpg's out of a chip.I had a SLR chip and it didn't work.It only threw codes in my truck until i got rid of her.Now it sits in my garage collecting dust where it will remain.
FALSE

All major reputable tuning companies offer the option of a chip. Its the EXACT same thing you would get from a handheld tuner, without physically having the tuner. The .PCM file is still the same, and yields the same gains wether its loaded from a handheld or is pickybacking the PCM from a chip.
JCP281 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 04:29 AM   #4
Meaner than Ymeski
5 Year Member
 
bobkyle2's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 23,039
Thanked 781 Times in 456 Posts
Default

gforce chip... is just a 50cent resister that tells your computer the air is colder... there junk
bobkyle2 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 06:52 PM   #5
Senior Member
5 Year Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Las Vegas
Posts: 1,103
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bobkyle2 View Post
gforce chip... is just a 50cent resister that tells your computer the air is colder... there junk
absolutely correct!! dont waste your money
luckythirteen13 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 08:15 PM   #6
VanoFord2
 
Skull31's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Backwoods
Posts: 1,537
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JCP281 View Post
FALSE

All major reputable tuning companies offer the option of a chip. Its the EXACT same thing you would get from a handheld tuner, without physically having the tuner. The .PCM file is still the same, and yields the same gains wether its loaded from a handheld or is pickybacking the PCM from a chip.
Tell that to SLR chip company.Did nothing for my truck at all.N Gforce chip is the same kinda chip as the SLR.Now im saying for my generation trucks man,lol.N yes all reputable tuning copanies do offer a chip.But SLR and Gforce is just that,a chip company.Tell you what,you want to come here and install my chip again for me?Please be my guest.I know i installed it the right way.Again,did nothing for my truck.N also tell ya what man,show me some dyno proven results for the SLR chip and the Gforce chip for my generation truck,i will retract my statment
Skull31 is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2010, 04:38 AM   #7
Senior Member
5 Year Member
 
JCP281's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Texas
Posts: 661
Thanked 21 Times in 16 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Skull31 View Post
Tell that to SLR chip company.Did nothing for my truck at all.N Gforce chip is the same kinda chip as the SLR.Now im saying for my generation trucks man,lol.N yes all reputable tuning copanies do offer a chip.But SLR and Gforce is just that,a chip company.Tell you what,you want to come here and install my chip again for me?Please be my guest.I know i installed it the right way.Again,did nothing for my truck.N also tell ya what man,show me some dyno proven results for the SLR chip and the Gforce chip for my generation truck,i will retract my statment
I wasnt referring to Ebay fly by night companies, I was just saying.. your statement was completely false the way you said it.
JCP281 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2011, 02:34 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Gforce chip scam

Possibly

Last edited by Ivanp; 05-16-2011 at 10:43 PM. Reason: Terms and Conditions
Ivanp is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First post, first truck. broderp Introductions 7 02-13-2016 08:45 PM
International: 2013 F150 FX4 6.2L SuperCab *LOADED* + **Extras** schissler 2009 - 2014 Truck Sales 5 10-05-2015 02:54 PM
Paint Chips on 2015 F-150 Aluminum Body tones55 General F150 Discussion 45 09-28-2015 04:40 PM
Paint question Anthony Clary 2004 - 2008 Ford F150 0 09-25-2015 03:10 PM
Looking for opinions mudmedic 2015 - Present Ford F150 2 09-17-2015 02:57 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:07 AM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com