Were to run wires through Firewall? - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



Were to run wires through Firewall?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-19-2011, 12:10 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 647
Thanked 10 Times in 8 Posts
Default Were to run wires through Firewall?

Were is the best place to run wires from under the hood, into the cab?

Thanks
zero419 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2011, 12:34 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 919
Thanked 10 Times in 8 Posts
Default

I ran my 4ga thru the passenger side just look for the rubber grommets. And pull down your glove box you'll have to use a coat hanger and tape the wire to it and pull it thru...I'll take a pic later when I get back to the shop.
steelhauler is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to steelhauler For This Useful Post:
Dykstrajl (05-17-2016)
Old 12-19-2011, 01:02 PM   #3
Senior Member
 
VolFire's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern VA
Posts: 591
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

Also on driver's side by the steering column there is a gasket with other wires you can piggyback on. Did that for my KC lights so the switches would be on my side.
VolFire is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2011, 01:13 PM   #4
Senior Member
5 Year Member
 
minnemike's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: maplewood, MN
Posts: 367
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Just behind and to the right of the gas pedal, there is a rubber plug in a hole ready to be used... the carpet is already cut out nicely too. (2010). Make certain you are careful not to leave any wire hanging loose in that spot though. lol!
minnemike is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2011, 01:41 PM   #5
Member
 
blue302stang's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 2 Posts
Default

I've always used the grommet but the steering column, under the master cylinder area.
blue302stang is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to blue302stang For This Useful Post:
Mb Offroading (10-27-2012)
Old 12-19-2011, 01:55 PM   #6
Senior Member
5 Year Member
 
nate977p's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: NH
Posts: 150
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

If you have the 5.0 (and assuming the eco is the same) there is a gromment on driver side firewall already there for the picking! Little nipple on it that cuts off and leaves a nice hole. Had to expand hole a bit but got a 0 gauge wire through. Here's a picture...

Were to run wires through Firewall?-forumrunner_20111219_125507.jpg
nate977p is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to nate977p For This Useful Post:
Husker991 (12-23-2013), Mb Offroading (10-27-2012)
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear lights don't work when lights are on. readyoarnot Electrical 4 02-09-2016 06:29 PM
Please help identify this plug!?!?!? __RyRy__ 2004 - 2008 Ford F150 10 09-06-2015 05:02 PM
Where to route through the firewall Chrisc321 2009 - 2014 Ford F150 9 09-06-2015 01:31 AM
91' F150 351 / Fuel pump relay issue puke22 1987 - 1996 F150 1 09-05-2015 05:02 PM
Egr tube hitting firewall? ruckus226 General F150 Discussion 8 09-03-2015 11:22 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:16 AM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com