Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2009 - Present Ford F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-03-2013, 06:20 PM   #1
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Red Deer, Alberta, Canada
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Strange problem!

So i was going through a drive through car wash today with my 2012 5.0,it seemed as soon as i started driving through the mist of water my truck started revving up and down on its own like from idle up to 1500. just up and down up and down. So i shut it off, started it back up (while still in the car wash with water spraying) and it didn't do it again. No engine light, no errors or anything, and it hasn't done it since.

Any of you have an explanation for what this may be. I know for a fact if i bring it to the dealer i will get the ( test drove and no issues were found) bs they give everyone with vehicles still on warranty.
__________________
2012 5.0 FX4. 3.73 rear end. Appearance Package. Pro Comp Level. 33.5" Duratracs. Magnaflow Exhaust. Custom Emblems and Tint. Grill Inserts. Retrofitted Headlights. Line-x Box Liner. AFE CAI. HID Fogs. Hardwired Radar Detector, Upgraded Speakers + Subs.
5.0FX4OFFROAD is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 06:43 PM   #2
Senior Member
 
Azuri's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,790
Mentioned: 36 Post(s)
Thanks: 289
Thanked 457 Times in 315 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

There is a TSB to flash the PCM.

http://www.fordservicecontent.com/pu...sb13-01-10.pdf

Here's a thread discussing it.

http://www.f150forum.com/f70/2012-f1...urging-176922/
__________________
Mods / Accessories: Luxury Package OEM Floor Mats LINE X Bakflip VP Tonneu Borla "ATAK" Exhaust Llumar CTX 20% Tint LED Lighting Int AVS Vent Shades Tailgate Assist Bilstein 5100 Shocks Retrofitted LED Fogs Clazzio Custom Seat Covers Amber Reflectors Swapped To Black Remote Starter bilinvic Retrofits HIDs
Azuri is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2013, 04:35 PM   #3
Ford Customer Service

 
FordServiceCA's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Oakville, ON
Posts: 231
Mentioned: 1 Post(s)
Thanks: 5
Thanked 25 Times in 21 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by 5.0FX4OFFROAD View Post
So i was going through a drive through car wash today with my 2012 5.0,it seemed as soon as i started driving through the mist of water my truck started revving up and down on its own like from idle up to 1500. just up and down up and down. So i shut it off, started it back up (while still in the car wash with water spraying) and it didn't do it again. No engine light, no errors or anything, and it hasn't done it since.

Any of you have an explanation for what this may be. I know for a fact if i bring it to the dealer i will get the ( test drove and no issues were found) bs they give everyone with vehicles still on warranty.
Hi 5.0FXOFFROAD,

I previously engaged with you on a thread offering my assistance; I would still like to look into this for you. Please send me a private message with your VIN, odometer reading, full name, and phone number. If I remember correctly, your servicing dealer was Thorncrest Ford. If you have switched to another one, please let me know which.

Also, before sending me this information, make you sure you take an appointment with your dealer at your earliest convenience. Once that is done, please get back to me with the information requested above along with your appointment's date and time so I can loop in your customer service manager.

Bianca
__________________
FORD SERVICE

p: 800.565.FORD
t: @FordServiceCA @FordTrucks @FordCanada
f: facebook.com/FordTrucks facebook.com/FordCanada
FordServiceCA is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2013, 04:38 PM   #4
POWWWERRR!!!!!
 
dieselhunter44's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,076
Mentioned: 2 Post(s)
Thanks: 36
Thanked 146 Times in 103 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Your 5.0 obviously tried to go into Ecoboost mode!

THAT WAS A JOKE! I am 100% kidding

Hopefully you get it worked out
__________________
2013 STX, RCSB, Tuxedo Black, 5.0, 4x4, 3.55 ELD, 201A, Fierce Attitude M/T's, Muffler Delete, Tint, Factory Bed-Liner, Raptor Taillights
2012 XLT Screw 145" 5.0 4x4, 3.55 ELD, 301A, Duratracs, Blue-Flame w/ Silver, Tow, Tint, BedLiner
dieselhunter44 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2013, 04:38 PM
 
 
 
Reply

Tags
revving 5.0

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 06:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.