Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2009 - Present Ford F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-18-2013, 01:43 AM   #1
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default 2013 F150 Reverse lights work sometimes

I just installed the VLEDS LED license plate frame to provide more illumination while in reverse in my 2013 Ford F150. Everything works great when the key is in accessory mode, transmission in reverse and the engine not running. Problem is when the engine is running and the truck is in reverse, none of the reverse marker lights or the new frame light up. I used the supplied line taps to connect the LED unit to the reverse light supply wires in the drivers side tail light assembly. Does anyone know what is wrong and how I can fix it?

Thanks!
Dan
dkd114 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2013, 02:46 AM   #2
Senior Member
 
Reatki's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Lithuania
Posts: 388
Mentioned: 4 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 53 Times in 45 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Check your grounds?

Start the vehicle and put it in reverse with the park brake full depressed (Or have someone riding the brakes) and take a test light to your splice. If power's there, work down towards the light frame. If there's power the entire way, it's a grounding issue.
Reatki is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2013, 11:41 AM   #3
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

It seems as though when the LED unit is connected, it trips a "circuit" but if I turn off the truck and turn it back on, the reverse light circuit works again as long as I have disconnected the LED. No physical fuse blows.

Could it be a defective unit? Normal reverse lights work fine until I connect the LED, then it "trips"

Thanks,
Dan
dkd114 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2013, 11:41 AM
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 03:36 PM.


Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.