Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans - Search Results

Topic Sponsor
 
Search: Posts Made By: Crock Pot
Showing results 1 to 25 of 29
Search took 0.05 seconds.
11-23-2014, 06:44 PM
Replies: 14
Views: 15,206
Posted By Crock Pot

We finally replaced the ECU and the tank selector...

We finally replaced the ECU and the tank selector switch. That seemed to take care if the issues. There was some discoloration on the ECU circuit board, and the switch replacement is never a bad...
Forum: Drivetrain
10-02-2014, 08:25 AM
Replies: 31
Views: 5,477
Posted By Crock Pot

Do you have a pigtail for connecting trailer...

Do you have a pigtail for connecting trailer lights? My son found out that exposed connectors will blow fuses when they touch metal.
Forum: Drivetrain
09-15-2014, 08:28 AM
Replies: 31
Views: 5,477
Posted By Crock Pot

It's probably easier to lift the bed off. My son...

It's probably easier to lift the bed off. My son and I did ours (short bed) by ourselves in an afternoon. Just don't twist off one of those bed bolts! Each pair is configured differently and are...
09-14-2014, 04:51 PM
Replies: 0
Views: 545
Posted By Crock Pot

1990 4.9l EFI Fuel supply

Is there a check valve between the fuel filter and the fuel rail. I get a pressure drop while cranking, making me think there is an obstruction. Filter is new. Disconnected supply at filter and...
09-14-2014, 04:36 PM
Replies: 14
Views: 15,206
Posted By Crock Pot

Checked fuel pressure. Key on, engine off it...

Checked fuel pressure. Key on, engine off it checks at 54 psi. While cranking it drops to 41 psi,or so. It will almost start, but 40 psi isn't enough. I figure there is either a obstruction in...
Forum: Drivetrain
09-10-2014, 09:39 AM
Replies: 31
Views: 5,477
Posted By Crock Pot

The up & down idle sounds like an air leak in the...

The up & down idle sounds like an air leak in the intake somewhere: gasket or vacuum line.
When you park it after the test, is the hood closed? I popped mine open to let the hot air out so if there...
Forum: Drivetrain
09-09-2014, 11:23 AM
Replies: 2
Views: 642
Posted By Crock Pot

Coolant temp sensor? Could cause a rich...

Coolant temp sensor? Could cause a rich condition if it fails. Sounds like there is fuel burning in the manifold, causing the glow. Located on a tube coming out of the tstat housing. Easy access,...
Forum: Drivetrain
09-09-2014, 11:18 AM
Replies: 31
Views: 5,477
Posted By Crock Pot

You might try replacing the coolant temp sensor. ...

You might try replacing the coolant temp sensor. If it is not working and telling the ECU it is cold when it isn't, then it will turn the choke on, or give a rich mixture. Easy access for...
Forum: Drivetrain
09-09-2014, 11:14 AM
Replies: 6
Views: 1,938
Posted By Crock Pot

I posted under Engine talk/ 6 cylinder...

I posted under Engine talk/ 6 cylinder originally, got lots of ideas, but nothing that has really solved my problem. Spent lots of money & time on sensors and pumps. Big F had some design issues...
Forum: Drivetrain
09-08-2014, 11:01 AM
Replies: 6
Views: 1,938
Posted By Crock Pot

I have had similar issues. Where is this In-line...

I have had similar issues. Where is this In-line fuel pump you speak of? Does my 1990 4.9 EFI have one?
09-08-2014, 10:36 AM
Replies: 2
Views: 665
Posted By Crock Pot

When I first brought mine home, it did the same...

When I first brought mine home, it did the same thing. Try popping the hood just before pulling in to the gas station and let some cool air in / push hot air out. Leave it cracked open until after...
09-08-2014, 10:24 AM
Replies: 14
Views: 15,206
Posted By Crock Pot

Still having issues, but only after the fuel tank...

Still having issues, but only after the fuel tank gets below 1/2 full. It won't start, hot or cold. I did get it to start once after removing the cap on the tank and putting back, thinking it might...
05-27-2014, 08:23 AM
Replies: 14
Views: 15,206
Posted By Crock Pot

That's helpful. I have run some Seafoam through...

That's helpful. I have run some Seafoam through it. Replacing fuel pumps might be the answer. In other threads I have found that there was a vapor lock problem with the early generations of fuel...
04-23-2014, 04:27 PM
Replies: 4
Views: 1,023
Posted By Crock Pot

Is that the fan they added to cool the fuel rail...

Is that the fan they added to cool the fuel rail when vapor lock became an issue? I might want one of those!
04-23-2014, 04:20 PM
Replies: 14
Views: 15,206
Posted By Crock Pot

We replaced fuel pumps over the weekend. ...

We replaced fuel pumps over the weekend. Yesterday, the condition repeated itself when hot. On the way home, I stopped and popped the hood to look around, didn't see anything loose. I didn't close...
04-19-2014, 10:27 PM
Replies: 1
Views: 1,948
Posted By Crock Pot

Replacement Bed Mount Bolts 1990 SB

We have a 1990 short bed. We removed the bed to replace the fuel pumps today. A couple of the bolts were in bad shape. It takes 6 of them and there are 3 different styles. All have a 1/2" coarse...
12-31-2013, 06:46 PM
Replies: 14
Views: 15,206
Posted By Crock Pot

We replaced TPC and MAP sensors. The condition...

We replaced TPC and MAP sensors. The condition repeated again over the weekend. While the condition is occurring, the CEL is on. Then it will clear up, the light goes off, and no codes are stored...
12-23-2013, 01:21 PM
Replies: 14
Views: 15,206
Posted By Crock Pot

1990 4.9l Rich & Rough running warm

We have a 1990 XLT Lariat with 4.9 EFI and 5-speed. We went thru issues with the coolant temp sensor awhile back and everything was fine after replacing it. Now we have an inconsistent situation...
12-23-2013, 01:13 PM
Replies: 2
Views: 1,670
Posted By Crock Pot

There are no codes being stored when this...

There are no codes being stored when this condition happens. Idle speed is so low, it won't stay running once warmed up. This makes me think of another potential sensor issue: Intake manifold temp...
12-03-2013, 02:09 PM
Replies: 2
Views: 1,670
Posted By Crock Pot

1990 4.9 Erratic Engine stumble, miss when warm

We have a 1990 XLT Lariat with 4.9 EFI and 5-speed. We went thru issues with the temp sensor awhile back and everything was fine after replacing it. Now we have an inconsistent situation where it...
06-17-2013, 11:41 AM
Replies: 10
Views: 2,186
Posted By Crock Pot

T-Dawg, Thanks for the response, but see post...

T-Dawg,
Thanks for the response, but see post #7 of this thread. Battery was never an issue, as that was the last thing that the previous owner replaced on the day I got it. The engione would turn...
06-05-2013, 11:28 AM
Replies: 5
Views: 524
Posted By Crock Pot

Mine does the same, as do many others I have...

Mine does the same, as do many others I have driven over the years. Sometimes the gears in the lower ranges are cut differently due to the higher torque loads experienced at low speeds, thus they...
06-05-2013, 11:22 AM
Replies: 10
Views: 2,186
Posted By Crock Pot

Replacing the ECT sensor solved the hot restart...

Replacing the ECT sensor solved the hot restart issue. I am relieved not to have to get into the injectors. Lesson learned: the CEL codes are the best place to start, even if they don't show all...
06-02-2013, 06:12 PM
Replies: 10
Views: 2,186
Posted By Crock Pot

There are several vacuum operated valves...

There are several vacuum operated valves associated with the air injection pump. While idling, there is a fluttering noise that comes and goes, and the idle speed fluctuates with it. When it is...
06-02-2013, 06:10 PM
Replies: 10
Views: 2,186
Posted By Crock Pot

I imagine all of those sensors are original...

I imagine all of those sensors are original equipment. Where is the ECT sensor located?
I have replaced the temperature sending unit. I see another sensor on the bottom of the radiator. If that...
Showing results 1 to 25 of 29
 


 
Forum Jump

Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.