Topic Sponsor
Engine & Drivetrain "How-To" articles pertaining to the Engine and Drivetrain of an F150 (including Exhaust)

Swaping auto to 5 speed

 
Old 09-20-2012, 11:17 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
appalachianauto's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default Swaping auto to 5 speed

I'm looking to swap the E4OD to a 5speed in my 93 f150 4x4 and I was wondering what trans should I use and does the older f150 peddles and slave cylinder work with my model truck
appalachianauto is offline  
Old 09-21-2012, 07:42 PM
  #2  
Senior Member
 
fordka's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: boonville ny
Posts: 2,287
Liked 21 Times in 21 Posts
Default

You need 92-96 parts to make it work and i have a lot of parts you need for the swap from a 95 f150 if you need anything
fordka is offline  
Old 12-31-2016, 05:23 PM
  #3  
panic button
 
Join Date: Dec 2016
Location: Nc
Posts: 4
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by fordka View Post
You need 92-96 parts to make it work and i have a lot of parts you need for the swap from a 95 f150 if you need anything
How much trouble is it to change out pedals from auto to manual
rwoodie is offline  
Old 12-31-2016, 05:25 PM
  #4  
panic button
 
Join Date: Dec 2016
Location: Nc
Posts: 4
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Im the new guy here just needs a little advice and help and will be glad to help if i have the right answer
rwoodie is offline  
Old 01-01-2017, 02:25 AM
  #5  
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: E.TX
Posts: 66
Likes: 0
Liked 5 Times in 5 Posts
Default

Get the ZF5 5 spd from a 3/4 ton.
glazer1972 is offline  
The following users liked this post: glazer1972
rwoodie (01-01-2017)
Old 01-01-2017, 12:46 PM
  #6  
panic button
 
Join Date: Dec 2016
Location: Nc
Posts: 4
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

I was under the understanding that the floor had a bolt in plate above the trans but much to my suprize my 96 does not has any one ran into this problem and can i cut and put the bolt in plate on mine
rwoodie is offline  
Old 01-04-2017, 07:10 AM
  #7  
Senior Member
 
David Young's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Clinton, Tennessee
Posts: 517
Liked 64 Times in 61 Posts
Default

Deleted Post. Thread is over 4 years old
David Young is offline  
Old 01-05-2017, 03:56 PM
  #8  
Senior Member
iTrader: (1)
 
Chris_1's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Ontario, Canada
Posts: 5,798
Liked 691 Times in 656 Posts
Default

Originally Posted by rwoodie View Post
I was under the understanding that the floor had a bolt in plate above the trans but much to my suprize my 96 does not has any one ran into this problem and can i cut and put the bolt in plate on mine
Yes. There are guide lines in the floor to show where to cut.
Chris_1 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Swaping auto to 5 speed


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: