Edge Evo HT (W1) there was an error uploading EEprom file. - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Go Back  Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Ford F150 Forums > Aftermarket Products, Reviews & Installation
Edge Evo HT (W1) there was an error uploading EEprom file. >

Edge Evo HT (W1) there was an error uploading EEprom file.

Topic Sponsor
Aftermarket Products, Reviews & Installation Discuss modifications and enhancements to your Ford F150.
Sponsored by:
Sponsored by:

Edge Evo HT (W1) there was an error uploading EEprom file.

Reply

 
 
 
Old 08-10-2012, 11:39 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 47
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Edge Evo HT (W1) there was an error uploading EEprom file.

Truck is a 2008 ford F150 Lariat 5.4L V8 gas.

<--- stupid here didn't update before plugging it into my obdII. Guessing that is what is causing my error? I set my truck back to stock settings so it isn't vin locked. Is there a way to reset the EVO HT completely so I can try to update first and go from there?

Only other mod done to the Truck is K&N intake system. But I am scared that because I did not update it that I will lean the truck out after adding the intake. I got them both on the same night and jumped into it head first without reading anything like an over anxious kid on christmas morning....




Last edited by jamesschmidt82; 08-10-2012 at 11:51 PM.
jamesschmidt82 is offline  
Reply With Quote
Old 08-10-2012, 11:41 PM
  #2  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 47
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Also my backlight doesnt work. It will say (open port) on my EVO. The I will get a port timed out message after a while.

Last edited by jamesschmidt82; 08-10-2012 at 11:52 PM.
jamesschmidt82 is offline  
Reply With Quote
Old 08-11-2012, 10:58 PM
  #3  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 47
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

nada huh =(
jamesschmidt82 is offline  
Reply With Quote
Old 08-13-2012, 08:06 PM
  #4  
Your Mod Superstore!
 
Join Date: Nov 2011
Location: San Diego, CA
Posts: 2,503
Thanked 166 Times in 150 Posts
Default

James, you might want to try calling Edge Support or going online to see if they can help you with software related issues.
AutoAnything is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AutoAnything For This Useful Post:
jamesschmidt82 (08-18-2012)
Old 08-18-2012, 06:23 PM
  #5  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 47
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ya It was hard to get ahold of them because of time zone difference and my hours. but I managed to and they just had me go to superchips and use that software to update. Said it wasn't anything I did, just a problem they have run into a few times with the evo. Thanks though!
jamesschmidt82 is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Edge Evo HT (W1) there was an error uploading EEprom file.


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: