Replacing ECM/PCM could use input - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Topic Sponsor
General F150 Discussion General Ford F150 truck discussions and questions
Sponsored by:
Sponsored by:

Replacing ECM/PCM could use input

Reply

 
 
 
Old 10-15-2012, 08:15 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Replacing ECM/PCM could use input

I have been working on my truck for about a month, and finally found out I need to replace my ECM. I have found them on Autozone, but have some questions that I hope some of the pros here can help me with. I know that being in CA, I need one that says "Application: with California Emissions" but the other part is the one i don't know.... it says "With calibration #8-48T" and there are a few others that have a different number/letter combination after "with calibration" How do I find out which one i need? Would it be located on the PCM itself? or does this have something to do with the VIN number maybe? I have been going through so much trial and error with this truck that at one time, I was juggling the idea of pushing it off a cliff, for the five seconds of fun I would have had. But decided that wasn't such a great idea. Thanks for the help!
BIGTATER23 is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 06:48 AM
  #2  
Ford Tech
 
07lftdstx's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Strongsville, OH
Posts: 235
Thanks: 0
Thanked 21 Times in 16 Posts
Default

DO NOT buy autozone anything as far as module wise, you'll have more problems than you have now. They are cheaper than the dealer for a reason!
07lftdstx is offline  
Reply With Quote
Old 10-17-2012, 02:21 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok thanks, any suggestions to a reputable place to buy it. Unfortunately, I cannot afford a new one from Ford, which is why i was considering Autozone as an option. Is there a better option than Autozone, that is more affordable than Ford?
BIGTATER23 is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Replacing ECM/PCM could use input


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: