Could i wire up a cb radio woth this? - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



General F150 Discussion General Ford F150 truck discussions and questions
Sponsored by:
Sponsored by:

Could i wire up a cb radio woth this?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-23-2013, 12:04 PM   #1
I LIKE TRUCKS
Thread Starter
 
southportandford's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: In a house
Posts: 1,150
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default Could i wire up a cb radio woth this?

Have a 2006 f150 xlt. I have rails on the headliner of my truck. When you take the sunglasses holder off if it there is a hole in the roof with a wire. I am guessing that the wire is used for a DVD player. I am wondering if I could use that to wire up a cb radio and mont the radio in the sunglasses holder. How can I cheek too see if the wire has power?
Thanks.
I'll pose pics of it wen I get back to the truck
southportandford is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:14 PM   #2
Senior Member
 
Marc D's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Fullerton, CA
Posts: 2,106
Thanked 230 Times in 228 Posts
Default

You have to confirm that the wires have 12Volts and that they are not linked with the radio in some way. It's possible there would only be power to them with the radio on OR using a radio that had remote CD changer. These wires could also be for additional lighting, not included with your trim package, which would be OK.
Your CB may only draw 2 to 3 amps (confirm) so you should be OK on load.
Marc D is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:20 PM   #3
I LIKE TRUCKS
Thread Starter
 
southportandford's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: In a house
Posts: 1,150
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Marc D View Post
You have to confirm that the wires have 12Volts and that they are not linked with the radio in some way. It's possible there would only be power to them with the radio on OR using a radio that had remote CD changer. These wires could also be for additional lighting, not included with your trim package, which would be OK. Your CB may only draw 2 to 3 amps (confirm) so you should be OK on load.
How do I cheek to see if they got 12 volts?
southportandford is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 02:06 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Tonopah. AZ.
Posts: 3,099
Thanked 389 Times in 264 Posts
Default

Use a test light or volt meter Both available at any parts store or Wally world for under $5
bubbabud is online now   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 06:56 PM   #5
I LIKE TRUCKS
Thread Starter
 
southportandford's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: In a house
Posts: 1,150
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bubbabud View Post
Use a test light or volt meter Both available at any parts store or Wally world for under $5
I've got a volt meter. What settings do I use?
southportandford is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 07:12 PM   #6
Mark
iTrader: (1)
 
techrep's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Va. Beach, VA.
Posts: 29,890
Thanked 1,335 Times in 1,196 Posts
Default

ummm 12VDC
techrep is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 07:32 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 769
Thanked 132 Times in 93 Posts
Default

Didn't even know they made cb radios any more. Burt Reynolds could possibly help.
Oldsmuggler is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 05:54 AM   #8
Mark
iTrader: (1)
 
techrep's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Va. Beach, VA.
Posts: 29,890
Thanked 1,335 Times in 1,196 Posts
Default

Breaker ... Breaker Bandit !!
techrep is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 12:07 PM   #9
Member
 
jade97's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Oldsmuggler View Post
Didn't even know they made cb radios any more. Burt Reynolds could possibly help.
The majority of OTR Truckers use them in the USA.

I travel the PA turnpike frequently & you get notifications where the speed traps are, where/what traffic congestion is......The only speaking I do on it is the courtesy police location notifications.
jade97 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 12:51 PM   #10
Senior Member
 
Marc D's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Fullerton, CA
Posts: 2,106
Thanked 230 Times in 228 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jade97 View Post
The majority of OTR Truckers use them in the USA.

I travel the PA turnpike frequently & you get notifications where the speed traps are, where/what traffic congestion is......The only speaking I do on it is the courtesy police location notifications.
Believe it or not there are still places in our great nation that do not have cell service like much of central Idaho and into Montana. A CB is your only source of emergency communication on the road.
You city boys just take it down a notch and let's help this young man. LOL
Marc D is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
So you want to install a aftermarket AMP... maltpj 2015 - Present Ford F150 109 06-04-2017 06:33 AM
Help me order some interior dash parts. MichaelInCalifornia 2015 - Present Ford F150 8 10-03-2015 12:48 AM
2001 F-150 Aftermarket Radio Installation caseitman 1997 - 2003 Ford F150 8 09-20-2015 11:10 AM
Northeast: Kenwood DDX DECK AND ALPINE MONO AMP with wires 5302GWD 2009 - 2014 Part Sales 6 09-12-2015 08:48 AM
Installed a Kicker VSS system in my 96' Ranger Rogel Ford Stereo/Audio 0 09-06-2015 11:17 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:24 PM.


Copyright 2006 - 2017 F150Forum.com
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: