Topic Sponsor
2015 - Present Ford F150 General discussion on the latest generation Ford F150 truck.
Sponsored by:
Sponsored by:

Why did My Ford Pass app switch to metric?

 
Old 02-12-2019, 04:46 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
RobTx's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 393
Liked 127 Times in 64 Posts
Default Why did My Ford Pass app switch to metric?

I really do not use the app much, but wanted to check what it said for fuel level since my wife filled up this morning. It always showed miles, but now it is KM, and the tire pressure is also metric. I can find no settings to switch it, just walked out to the truck and the display is in regular old miles, and the tires show 37-39 PSI each. Not sure when it happened, but about 2 weeks ago the memory seats all got lost, all were set to the same setting, but nowhere close we had them, so perhaps some glitch changed it then??? My limited searches found nothing, anyone have any idea?
TIA

Crap, maybe the Tylenol 3 is working better than expected! I found it, somehow my preferences were changed. It is under Settings, Units of measure. I didn't even see that listed before! Dang codeine.

Last edited by RobTx; 02-12-2019 at 04:50 PM.
RobTx is offline  
Old 02-12-2019, 06:11 PM
  #2  
Senior Member
 
BCMIF150's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: SW Michigan
Posts: 3,561
Liked 629 Times in 433 Posts
Default

Probably happened with the last app update. Mine has done that a couple times.
BCMIF150 is offline  
Old 02-12-2019, 07:02 PM
  #3  
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine too.
Goonpup is offline  
Old 02-12-2019, 07:07 PM
  #4  
Senior Member
 
labmaster02's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: Pembroke Pines, FL
Posts: 293
Liked 48 Times in 41 Posts
Default

Under Account> Settings Edit Preferences> Unit of Measure
labmaster02 is offline  
The following users liked this post: labmaster02
RobTx (02-12-2019)
Old 02-12-2019, 08:02 PM
  #5  
Senior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 125
Liked 9 Times in 8 Posts
Default

Will not let you change it, says having technical difficulties and will not let you change it.
sandhills is offline  
Old 02-12-2019, 08:30 PM
  #6  
Senior Member
Thread Starter
 
RobTx's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 393
Liked 127 Times in 64 Posts
Default

Originally Posted by sandhills View Post
Will not let you change it, says having technical difficulties and will not let you change it.
I was able to change mine a bit ago, and it is still set correctly. I'm not surprised about technical difficulties, I got that a lot trying to update my 17 Mustang's Sync to the newer patch last year, finally gave up. Ford never has web stuff working as good as they should. I think it is installed on a computer under someones desk in Dearborn.
RobTx is offline  
Old 02-12-2019, 08:51 PM
  #7  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Elk Grove, CA
Posts: 237
Likes: 0
Liked 23 Times in 19 Posts
Default

When I bought my truck this past Saturday, trying to set up my truck was a nightmare with that app. It kept erroring out. After finally getting it activated, everything was in metric. I could change everything but the tire pressure setting. After another 4-5 hours, I was able to get that set as well. Definitely buggy or they have serious server related issues with Ford Pass.
unixadm is online now  
Old 02-13-2019, 06:58 PM
  #8  
Senior Member
 
icecoldak's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Anchorage, AK
Posts: 1,616
Liked 299 Times in 212 Posts
Default

Mine did that too--settings and changed back, all god to go
icecoldak is offline  
Old 03-26-2019, 09:46 PM
  #9  
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: austin tx
Posts: 15
Liked 1 Time in 1 Post
Default ford pass in metric

i keep resetting the units to imperial, but they keep switching back to metric. its kinda maddening! Anyone else seeing this?

DS
fun_gary is offline  
The following users liked this post: fun_gary
18_F-150_XLT_Screw (03-27-2019)
Old 03-27-2019, 10:11 AM
  #10  
Senior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 125
Liked 9 Times in 8 Posts
Default

Mine is stuck on Kilometers and kPa, Cannot switch to Miles or psi, says we are experiencing technical difficulties, irritating.
sandhills is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Why did My Ford Pass app switch to metric?


Contact Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: