Ignition problems 1995 f150 - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Pre-1997 F150 > 1987 - 1996 F150 > Electrical
Log In 

Ignition problems 1995 f150

Thread Tools Search this Thread
Old 07-30-2014, 01:21 PM   #1
Junior Member
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Ignition problems 1995 f150

I have an ignition problem. Sometimes I go to start it, I can hear the starter click and no ignition. Try to turn the key again and the truck is dead, no radio, lights, nothing. Newer battery, and starter, no loose wires on the starter. When the trucks in the dead mode I can pull off the battery cables and put them back and it will start right up. Its seems to reset something. When its in the funny dead mode sometimes the lights are dim in the interior, and I can hear the bell inside clicking double time. The ignition is quite old sometimes you can turn it with out the key, or even take the key out while running. Any Ideas, second solenoid, ignition..? Thanks 1995 f150 351 Windsor 4x4 207000 miles automatic trans.

Last edited by giginfrogg; 07-30-2014 at 01:29 PM.
giginfrogg is offline   Reply With Quote
Join F150 Forum

Join F150Forum.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford F150 fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford F150 Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Ford F150 fans. Whether your an old timer or just bought your F150 you'll find that F150Forum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join F150Forum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE

Old 07-31-2014, 12:15 AM   #2
Senior Member
memoniz's Avatar
Join Date: Jul 2012
Location: Raleigh, NC
Posts: 373
Thanked 37 Times in 36 Posts
Feedback Score: 0 reviews

Check all your connections first or even the cables. It sounds like there is a bad connection, maybe a corroded ground wire or something. Check the ends of the battery cables. If they show signs of corrosion near the ends, I would replace them.
memoniz is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rough Idle/Misfiring - HELP! (2006 F150 5.4L v8) carp104 2004 - 2008 Ford F150 19 10-14-2015 11:33 PM
What kind of shocks are you running? SC67 Suspension & Brakes 3 09-12-2015 09:04 AM
Anyone with Rancho rs5000? ericantonio Suspension & Brakes 3 09-05-2015 01:57 AM
F150 1996 Fuel Pumps will not Activate kenw Electrical 2 09-04-2015 08:06 AM
Engine Rebuild Question smokeater52 Maintenance Shop 0 09-01-2015 11:41 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -4. The time now is 06:47 PM.

Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.