Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans (http://www.f150forum.com/)
-   Electrical (http://www.f150forum.com/f93/)
-   -   93 Ford 5.8L no spark (http://www.f150forum.com/f93/93-ford-5-8l-no-spark-264287/)

Ken Hughes 06-24-2014 06:13 PM

93 Ford 5.8L no spark
 
I have a 93 Ford with a 351 W carburated engine. I was driving up a hill and the truck died on me. I thought fuel pump at first but was wrong. I checked for spark and have none at the coil or cylinders, I checked multiple spots to isolate bad wires. I went though and tested everything according to the "east auto diagnostics" link I saw posted in other threads. I have power to the coil 12.8V. Using test light at the coil ground I have no spark though. I went on to the next test to check the ICM and probed wire 6 and using an LED test light, I got a pulse reading from the PIP indicating a bad Ignition control module. I replaced it and still have no spark. I replaced it with a NAPA proformer part. I dont know where to go next to test anything and need some advice please. Sorry to ramble but I wanted to give as much info as possoble on what has been tested. Thanks in advance.:help:

Ken Hughes 06-24-2014 07:10 PM

I also am under the impression that 1 side of the coil is 12V and the other is ground. If so, when I put test light to the 2 posts it should light with the key on right? It does not.

ImThatGuy402 06-26-2014 12:10 AM

I had the same issue going on took a while to figure it out but it ended up being the distributor, changed it and it fired up on the first try

Ken Hughes 06-26-2014 07:03 PM

I figured it out today. It was a broken wire on the coil, negative side. I just started poking wires with picks and checking continuity and got lucky. Fixed the wire and fired right up.


All times are GMT -4. The time now is 08:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com