Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Pre-1997 F150 > 1987 - 1996 F150 > Electrical
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to F150 Forum!
Welcome to F150 Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-10-2014, 10:25 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Red Bud, IL
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default 4x4 issues (assuming electrical)

Hello again forum. I'm having issues with my 94 xlt 4x4 with a 5.0 and 3.55 gears and a 4 speed auto. My 4x4 light came on when I turned it on a couple days ago. I tried to turn it off and now nothing happens. Tried it in motion in gear, in motion in neutral, in park, and in neutral stopped. The only time I get any result is if it's in neutral...then I hear a click. It's the same for both the 4x4 button and the low range button. Either way the lights don't change...4x4 on and Low range off. Any ideas would help.

Last edited by hedimitrius; 06-10-2014 at 10:37 PM. Reason: to mention its 4speed automatic
hedimitrius is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 12:21 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quickly shift back and forth from drive to reverse, several times each way, when you press the button to disengage, also the wire loom running to the transfer case is really easily damaged and I had one actually pull a wire loose when I was driving through some tall brush. Just check and clean the connections at the case if rocking it doesn't help
ImThatGuy402 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2014, 07:15 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Red Bud, IL
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I had just about given up on this thread. Thanks for the advice...I'll try tonight.
hedimitrius is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2014, 12:29 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Default

Let me know how it went. I once fought 4x4 problems for 6 months fully replacing the transfer case and all the connections at the case and rebuilding the switch a half a dozen times only to find out someone had taken the fuse out of the panel before I bought it.


Just K.I.S.S. it, Keep It Simple Stupid
ImThatGuy402 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2014, 12:29 AM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 04:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.5.2
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.