Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Pre-1997 F150 > Engine Talk > 8 Cylinder Engines
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-24-2014, 11:54 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Nj
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Why my engine will crank but won't start?

I just put a 302 5.0L motor into my 95 F-150. The motor was previously in an accident where the truck flipped. The oil was a little gunky and had a little water in it, from not having spark plugs for a brief time. The engine turns but doesn't start, I checked a spark plug and I'm getting spark, I checked the fuel pressure and it's good. I sprayed starting fluid into the air filter and throttle body and still nothing. Any ideas people?
akd1991 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 01:00 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I'm having the same problem, except when I turn my engine over it'll try and pop off like it wants to start but it just won't start up, any body have ideas? I would greatly appreciate the help
Twiest77 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 12:42 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Question Vacuum modulator and the MAP

Hey everyone, I have a 1986 F150 5.0 V8. I have had a problem with starting the truck..I have to pop the hood and pull off the vacuum line on the MAP, let it high idle and just when its about to stall plug it back in..this is every time I need to go anywhere. I have looked for vacuum leaks but haven't found any, however the vacuum modulator is bad and I will replace it. when I pulled the vacuum line from the modulator Tranny fluid came out. I put vacuum to the modulator and the pin does not retract, so I know that's bad. My question then is or does that modulator effect the MAP sensor causing it to do the above mentioned process. Also the EGR is disconnected and will probably stay that way. I bought this truck just recently and it has been a problem child from the beginning,,,but I love it. Any help from anyone would be great. Also if you are interested in talking to me about it here's my number...706.445.9879 -Sean
RangerRick1970 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 12:42 PM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 09:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.