Sputter under load HELP!!! - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Pre-1997 F150 > Engine Talk > 6 Cylinder Engines
Log In 

Sputter under load HELP!!!

Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2013, 07:16 PM   #1
Junior Member
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sputter under load HELP!!!

Hello everyone. This is my first post on the site. Im having a problem with my 92 F150 4.9 I6 4x4 172,000 miles. I just recently gave it a tune up. I changed the Oil, Oil Filter, Air Filter, Spark Plugs, Cables, and Fuel Filter. It was running completely fine before the tune up, just everything was wearing out, and it was time for a tune up. It runs fine until the truck fully warms up. It is completely fine at idle always, just sputters when im on the HWY trying to go up a hill or whenever I try to accelerate putting it under somewhat of a load. Also when i was inspecting under the truck i noticed the exhaust has rusted through the pipe right before the Cat. Converter. Didn't know if this could be causing problems. Thanks for your time everyone.
Aspen is offline   Reply With Quote
Join F150 Forum

Join F150Forum.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford F150 fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford F150 Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Ford F150 fans. Whether your an old timer or just bought your F150 you'll find that F150Forum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join F150Forum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE

Old 02-14-2013, 12:28 AM   #2
87f-150's Avatar
Join Date: Sep 2011
Location: spartanburg south carolina
Posts: 609
Thanked 30 Times in 30 Posts

Have you checked for codes, have you checked fuel pressure with a gauge? Have you change the cap and rotor Button?
87f-150 I6 4.9 liter 5speed 3.55 gears 30x9.50 master craft a/t
I really have a 5 speed tranny in my truck!
87f-150 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 01:14 AM   #3
Junior Member
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

its not spitting out any codes at all. I did plan to change the rotor and cap next. I havent been able to check the fuel pressure yet. I'll keep updating as i get them done. Thanks again.
Aspen is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Antifreeze Water or coolant disappears help allbee1 1997 - 2003 Ford F150 22 10-19-2015 11:46 PM
2008 5.4 has no power batts86 2004 - 2008 Ford F150 12 10-05-2015 09:37 AM
Tonneau Cover Question Estrada 2009 - 2014 Ford F150 0 10-01-2015 06:53 PM
Fuel pump? help. 1968dave 1997 - 2003 Ford F150 7 09-29-2015 08:20 PM
LT FTRM1 not changing BroncoBundy 1997 - 2003 Ford F150 0 09-25-2015 03:37 PM

help 92 f150, missfire, spark plug, sputter, sputtering

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -4. The time now is 11:09 PM.

Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.