rebuilt 85 300 l6 bogs at 1600 rpms - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Pre-1997 F150 > Engine Talk > 6 Cylinder Engines
Log In 


rebuilt 85 300 l6 bogs at 1600 rpms

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-25-2013, 02:07 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default rebuilt 85 300 l6 bogs at 1600 rpms

my 300 l6 bogs at around 1600 rpms. it seems like its the carb. the engine was rebuilt by aamco but they didnt seem to do that great of a job. but my friend and i have rebuilt the carb and it helped a little bit but it still bogs the timing is right the timing gears to top dead center and set the timing to 0 but it still bogs. my room mate says its a 300 thing but im not sure any suggestions?
mikejac22 is offline   Reply With Quote
Join F150 Forum

Join F150Forum.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford F150 fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford F150 Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Ford F150 fans. Whether your an old timer or just bought your F150 you'll find that F150Forum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join F150Forum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


-->
Old 03-25-2013, 08:31 AM   #2
member
 
87f-150's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: spartanburg south carolina
Posts: 609
Thanked 30 Times in 30 Posts
Default

Did you say timing was set on 0 ? The timing is suppose to be set on 10 degrees .
__________________
87f-150 I6 4.9 liter 5speed 3.55 gears 30x9.50 master craft a/t
I really have a 5 speed tranny in my truck!
87f-150 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2013, 01:13 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ive set it at 10 degrees but it still bogs
mikejac22 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 09:14 PM   #4
Senior Member
 
Ford 4x4's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: MN
Posts: 1,734
Thanked 55 Times in 54 Posts
Default

My 85 300 bogs around 1600 also. Its not rebuilt or anything, but it still bogs.
__________________
Quote:
Originally Posted by Just call me Sean View Post
Opinions are like *** holes. It's only fitting your opinion matches your personality.
85 f-150 2wd Flareside
95 f-150 4X4 3.08 300 6cyl 5spd--Build thread http://www.f150forum.com/f10/ford-4x...ruiser-256736/
Ford 4x4 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gas Pedal Vibration at 2500-3500 RPM - Common? vinnievis 2015 - Present Ford F150 202 06-21-2016 09:23 AM
Intermittent m5od scraping noise cfoster1 Drivetrain 5 04-08-2016 11:59 PM
HELP! gapped plugs down to .030 on eco and now check engine and no power over 35mph Pappa smurf 2011+ Engine Related Questions 16 09-22-2015 12:29 PM
E40D Blues. Johnboy151a Drivetrain 3 09-20-2015 03:31 AM
Need an option Red and Rusty General F150 Discussion 0 09-05-2015 02:48 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 02:47 PM.


Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.