HIDs and your radio - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



HIDs and your radio

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-26-2014, 07:14 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 600
Thanked 85 Times in 50 Posts
Default HIDs and your radio

Does The ballasts emit a frequency that impairs FM reception.
_________
http://www.f150forum.com/f38/bad-rad...-ideas-244109/
fcancer is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 10:18 AM   #2
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 600
Thanked 85 Times in 50 Posts
Default

Problem sloved,,,
yes it does
fcancer is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 10:22 AM   #3
MGD
former member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3,102
Thanked 839 Times in 607 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fcancer View Post
Problem sloved,,,
yes it does
The cheap crappola Chinglish PnP one do ( e.g DDM, etc)

The high quality units typically found from a good retrofit supplier do not. Neither do the OEM ballasts ( e.g. Denso).

MGD
MGD is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 03:39 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 600
Thanked 85 Times in 50 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MGD View Post
The cheap crappola Chinglish PnP one do ( e.g DDM, etc)

The high quality units typically found from a good retrofit supplier do not. Neither do the OEM ballasts ( e.g. Denso).

MGD
Morimoto 5Five HO ballasts ,,,SVS bulbs from TRS

Lights on = no reception
lights off=crystal clear
Is there a fix for this
fcancer is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 05:20 PM   #5
MGD
former member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3,102
Thanked 839 Times in 607 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fcancer View Post
Morimoto 5Five HO ballasts ,,,SVS bulbs from TRS

Lights on = no reception
lights off=crystal clear
Is there a fix for this
Hi.

You bet.

You have a faulty ballast. Isolate which one ( by disconnecting one at a time ).

Contact TRS for a replacement.

Other possible causes - bad harness, poor grounding.

Good luck!

MGD
MGD is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2014, 07:31 AM   #6
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 600
Thanked 85 Times in 50 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MGD View Post
Hi.

You bet.

You have a faulty ballast. Isolate which one ( by disconnecting one at a time ).

Contact TRS for a replacement.

Other possible causes - bad harness, poor grounding.

Good luck!

MGD
disconnected each and didn't notice any difference
grounding is good
don't know how to check for a bad harness?
Ill call TRS today to see what they have to say
fcancer is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2014, 10:06 AM   #7
Senior Member
 
Azuri's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,744
Thanked 474 Times in 330 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by fcancer View Post
disconnected each and didn't notice any difference
grounding is good
don't know how to check for a bad harness?
Ill call TRS today to see what they have to say
I have 5Five ballasts previously SS and now DSP ballasts and have no interferance on both AM or FM frequency I suggest checking out HIDplanet forums too. I've seen a few reports of this issue so they may have the answered it over there. As you said TRS should be able to isolate the issue too.
Azuri is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2014, 10:32 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Euless, Tx
Posts: 2,398
Thanked 261 Times in 229 Posts
Default

fcancer - Did you disconnect the light or the ballast? You must disconnect the ballast from your truck wiring.
Feathermerchant is online now   Reply With Quote
Old 01-29-2014, 03:30 PM   #9
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 600
Thanked 85 Times in 50 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Feathermerchant View Post
fcancer - Did you disconnect the light or the ballast? You must disconnect the ballast from your truck wiring.
ballast
I did talk to TRS and they said
either the wiring harness is to close to the antenna( I can't see that being the case ,because we all have it in the same spot )
or
move the ground to a different spot.
I'll give that a shot
fcancer is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 01:05 PM   #10
Senior Member
 
benchwarmer4203's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Morgantown, WV
Posts: 494
Thanked 81 Times in 76 Posts
Default

Did you tie into a factory ground or make your own?
benchwarmer4203 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Southeast: Supercharged 2011 f150 XLT zander 2009 - 2014 Truck Sales 11 12-22-2015 02:37 PM
Aux. foglight wiring, power wire steve392 2009 - 2014 Ford F150 8 10-07-2015 11:18 PM
Help me order some interior dash parts. MichaelInCalifornia 2015 - Present Ford F150 8 10-03-2015 01:48 AM
2012 f150 blackout Papajohn1 Introductions 2 10-02-2015 02:20 PM
99 F150 having issues after sitting for 3 months verrier8488 1997 - 2003 Ford F150 0 10-01-2015 12:04 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:12 AM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com