2011 RSS Question - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Ford F150 Forums > Towing/ Hauling/ Plowing
Log In 


2011 RSS Question

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-06-2012, 09:02 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Default 2011 RSS Question

Hello All - recently purchased 2011 F150 4WD Super Crew King Ranch. Towed boat for the first time this weekend. trailer has trailer brakes and i noticed that the RSS turned off automatically. read where this is normal but can not figure out how to re-engage it once trailer has been disconnected. when i put it in reverse it shows "off". can not toggle up or down to engage it.

Thanks in advance for any assistance!
TWKR is offline   Reply With Quote
Join F150 Forum

Join F150Forum.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford F150 fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford F150 Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Ford F150 fans. Whether your an old timer or just bought your F150 you'll find that F150Forum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join F150Forum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


-->
Old 09-06-2012, 09:25 PM   #2
Senior Member
 
brulaz's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,763
Default

Quote:
Originally Posted by TWKR View Post
Hello All - recently purchased 2011 F150 4WD Super Crew King Ranch. Towed boat for the first time this weekend. trailer has trailer brakes and i noticed that the RSS turned off automatically. read where this is normal but can not figure out how to re-engage it once trailer has been disconnected. when i put it in reverse it shows "off". can not toggle up or down to engage it.

Thanks in advance for any assistance!
Something sounds wrong. Mine works as soon as I disconnect the trailer. At least the beeping does. But IIRC there is an issue with the colour displays showing how close objects are? It's been a awhile, but that stuff wouldn't come back on? And I sort of forgot about it ...

Actually I found that colourful display totally distracting. So distracting that I once was turning while backing and forgot to check my front corners. Oops. Almost disaster. So I think I turned it off and forgot it.

There was a thread about this last year in the main part of the forum ...
__________________
2011 FX2 SCab EcoB MaxTow 2027#Payload 19mpgUS
2014 Timber Ridge 240RKS 8100#Loaded 1150#TongueW 10.2mpgUS over 22K miles
brulaz is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What did you regear to? zac692069 2009 - 2014 Ford F150 27 05-23-2016 05:53 PM
battery 1968dave 2009 - 2014 Ford F150 11 01-30-2016 11:10 PM
2011 transmission problem Burkjr 2009 - 2014 Ford F150 0 09-07-2015 10:29 PM
Dumb question - Coyote electricblue 2009 - 2014 Ford F150 3 09-03-2015 11:41 AM
Extended gas tank. Getemshug 2015 - Present Ford F150 1 09-02-2015 08:25 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 12:45 AM.


Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.