2011 ecoboost noise on start up - Page 2 - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



2011 ecoboost noise on start up

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-09-2013, 10:47 AM   #11
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 247
Thanked 10 Times in 7 Posts
Default

If the fan was hitting the shroud there would be clear evidence of scrape marks. Its sounds like metal. Everytime mine does it, I do a double take, try to make it happen again but won't...
murdr is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 08:48 PM   #12
Senior Member
 
13'TwinScrew's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: NC
Posts: 1,071
Thanked 153 Times in 103 Posts
Default

I've never noticed mine other the rich start up.
13'TwinScrew is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 07:07 AM   #13
Senior Member
5 Year Member
 
mcfarmall's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: SW Michigan
Posts: 620
Thanked 55 Times in 36 Posts
Default

Well I can guarantee you that if you can't duplicate the issue at will so as to demonstrate it to the dealer, they won't fix it or even look at it.
mcfarmall is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 11:14 AM   #14
2011 platinum 4x4
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That doesn't sound good
Flippinb1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 06:38 PM   #15
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 10
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im having the same issue. I mentioned it to dealer, but with out them having it for a week and trying every morning, they will never figure it out. He asked if i changed my own oil(yes). Then asked if i had a motorcraft oil filter on it.(no)think i have fram or mobil1. He said thats the first thing ford for looks for, said they have check valves in the filter and keeps the oil from draining out when sitting. I dont think that has anything to do with the noise i hear. Its loud. It startled my wife the other morning when she was telling me bye.
ppl85 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 08:09 PM   #16
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 190
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Both the mobil one and fram (if its a toughgaurd) have a check valve. So tell them to get ****ed
11eco is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 09:15 AM   #17
2011 platinum 4x4
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't think it's the oil filter, kinda loud for that!
Flippinb1 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 06:16 PM   #18
Senior Member
5 Year Member
 
amascio's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Humble , Tx.
Posts: 459
Thanked 15 Times in 14 Posts
Default

Turbocharger blades hitting housing? Just putting it out there ....
amascio is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2013, 07:17 PM   #19
better looking than geno
 
CoreyMS's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Central Mississippi
Posts: 1,374
Thanked 271 Times in 169 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by amascio View Post
Turbocharger blades hitting housing? Just putting it out there ....
Possible. But it wouldn't be very repeatable. Usually this is from the housing being cocked or loose. Highly unlikely from their description.
CoreyMS is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 04:17 PM   #20
2011 platinum 4x4
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Still waiting for it to happen again.
Flippinb1 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What did you regear to? zac692069 2009 - 2014 Ford F150 31 06-02-2016 03:33 PM
battery 1968dave 2009 - 2014 Ford F150 11 01-31-2016 12:10 AM
F150 number Two! SplinterF150 Introductions 18 01-15-2016 11:10 AM
New Here, got a question for you guys.... glassmanfx4 2009 - 2014 Ford F150 18 01-14-2016 08:06 AM
Platinum 5.0 oil color and level Takeda 2015 - Present Ford F150 17 09-05-2015 11:20 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:20 PM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com