5.4 engine miss no power - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > Engine / Drivetrain Talk > 8 Cylinder Engines
Log In 


5.4 engine miss no power

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-28-2010, 12:03 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy 5.4 engine miss no power

my nitemare begun with the check engine lite . o2 sensor stuck high .I found gas seapage around o2 sensor and #7 exhaust port . replaced 02 and # 7 injector (stuck open dripping when removed) . engine ran good ,low power and knocking noise. Remove left head inspect valves,all seating and all straight. Removed pan and found #7 rod bent. replaced piston and rod. Reassemble with NEW OEM cam phasers ,chain guides,chain adjusters and timing solenoids. still runs rough low power.I then replaced remaining injectors. still the same. Received code PO174 system too lean bank 2 . Compression test was good from 160 to 170 psi.Ther is a slight poping through the air cleaner after running 20 mins. Also i hooked up a vacuum guage and the reading would not stay steady . meaning a mechanical problem. i rechecked the cam timing twice ,it's right on. Also I have battery voltage at the timing solenoids ,both wires. Any help would be gratefully appreciated .I am lost at this point . Thanks Hoser
Hoser is offline   Reply With Quote
Join F150 Forum

Join F150Forum.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford F150 fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford F150 Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Ford F150 fans. Whether your an old timer or just bought your F150 you'll find that F150Forum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join F150Forum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


-->
Old 06-28-2010, 12:10 PM   #2
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Everywhere
Posts: 4,124
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Hoser the first thing you should have done was check the cop's (coil over plugs).
westtnfx4 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 11:25 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by westtnfx4 View Post
Hoser the first thing you should have done was check the cop's (coil over plugs).
all the coil packs graphed out fine on the modis scope. any other ideas ,this is making me crazy !! thanks
Hoser is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 11:31 AM   #4
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Everywhere
Posts: 4,124
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

You never stated you checked those ...I am still leaning towards the cops tho...
westtnfx4 is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 01:52 AM.


Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.