GEM? - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



GEM?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-02-2013, 12:54 PM   #1
Member
5 Year Member
Thread Starter
 
mpbball2332's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Green Bay, Wisconsin
Posts: 840
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default GEM?

I been having a few problems. First a few days ago the seat belt lamp and chime went off and that has never happened before in my two years of owning the truck. Next this morning my radio would not turn on at all (aftermarket). The last problem is my wipers are pretty slow. You guys have any idea whats going on?


If this helps power windows and dome light are working and truck started no problem. I will check fuses (for radio) and check other accessories to see if anything else is acting up.
mpbball2332 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 12:55 PM   #2
Mark
5 Year Member
iTrader: (1)
 
techrep's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Va. Beach, VA.
Posts: 27,594
Thanked 1,170 Times in 1,037 Posts
Default

First guess is your Battery/alt or connections to them
techrep is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 01:00 PM   #3
Member
5 Year Member
Thread Starter
 
mpbball2332's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Green Bay, Wisconsin
Posts: 840
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

could be my battery positive cable. it has quite a bit of corrosion on it.
mpbball2332 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 01:09 PM   #4
Mark
5 Year Member
iTrader: (1)
 
techrep's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Va. Beach, VA.
Posts: 27,594
Thanked 1,170 Times in 1,037 Posts
Default

yep... that normally means your battery is leaking gases
techrep is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2013, 09:48 AM   #5
Member
5 Year Member
Thread Starter
 
mpbball2332's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Green Bay, Wisconsin
Posts: 840
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

is a brand new battery tho damn walmart lol but got my radio to work my unplugging it and plugging it back in. Imma get my dvom and poke around in the wiper motor see what kinda voltage and resistance im getting there cause maybe thats just starting to get weak.
mpbball2332 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2013, 09:56 AM   #6
team ramrod
 
2000 5.4's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Valdosta Ga
Posts: 553
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

If it's a GEM issue most of the time I see it it's power windows inop, windshield wipers, or 4x4 random engaging or not engaging at all or a combination of those.
2000 5.4 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Northeast: 2012 F250 SuperCrew Lariat FX4 4x4 6.2L 13Raptor 2009 - 2014 Truck Sales 10 12-10-2015 09:58 AM
Green Gem rtreefall 2015 - Present Ford F150 11 10-01-2015 09:01 PM
Want to Buy: 97/98 GEM module 4WD electronic shift MadMikeyL 1997 - 2003 Part Sales 1 09-24-2015 12:05 PM
battery dies suspect gem? hsnedigar 1997 - 2003 Ford F150 1 09-11-2015 10:25 PM
4x4 light on..replace GEM?...will this fix the 4wd? hartfordf150 1997 - 2003 Ford F150 5 09-10-2015 04:54 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:06 PM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com