Audio Basics (info for anyone looking to upgrade) - Page 2 - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



Audio Basics (info for anyone looking to upgrade)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-01-2013, 12:27 PM   #11
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
ibd2328's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 8,192
Thanked 380 Times in 312 Posts
Default

Thanks Warspite. Ill copy this into the *sticky* in the Stereo/aftermarket section.
ibd2328 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ibd2328 For This Useful Post:
Warspite (04-01-2013)
Old 04-01-2013, 06:04 PM   #12
will run you OVER
 
01f1502wd's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Texas
Posts: 5,256
Thanked 29 Times in 27 Posts
Default

this is pretty handy. I had to do a lot of trimming for my double din radio to fit. I think you need to do a how to on adding more speakers to the system. custom but Im sure you know how to add em. (I want to add a couple more speakers and tweeters, possibly on top of the dash or roof.
01f1502wd is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 06:17 PM   #13
4v > 2v
 
MyFX4Project's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas
Posts: 4,972
Thanked 93 Times in 87 Posts
Default

Someone needs to make a how to on double din radio install. Although I think there is one on f150online.com but who uses that site!?!? Haha
MyFX4Project is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 06:24 PM   #14
will run you OVER
 
01f1502wd's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Texas
Posts: 5,256
Thanked 29 Times in 27 Posts
Default

^the way I did it was....try to put it in...what rubs? dremel it!











plug it up and your good to go. mine took a couple hours. OH youll need to mount it somehow...I had some solid mounts, but it got ripped out, so when the professional guys put in a new one, they used, a sort of tack strip, stuff I would use to secure ducting for microwaves/dryer vent/shower vents..etc and the screws have already fallen out so it rattles around
01f1502wd is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 07:39 PM   #15
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
ibd2328's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 8,192
Thanked 380 Times in 312 Posts
Default

This thread has a little more info.

http://www.f150forum.com/f30/97-03-f...basics-201203/
ibd2328 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 09:18 PM   #16
4v > 2v
 
MyFX4Project's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas
Posts: 4,972
Thanked 93 Times in 87 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by 01f1502wd View Post
^the way I did it was....try to put it in...what rubs? dremel it!

plug it up and your good to go. mine took a couple hours. OH youll need to mount it somehow...I had some solid mounts, but it got ripped out, so when the professional guys put in a new one, they used, a sort of tack strip, stuff I would use to secure ducting for microwaves/dryer vent/shower vents..etc and the screws have already fallen out so it rattles around
Hmm.. try to fit it in, whatever rubs, dremel it. Sounds like a plan lol I was just wondering how to mount it. I know u can buy a double din bracket for this year truck but didn't know if they actually worked.
MyFX4Project is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 09:22 PM   #17
will run you OVER
 
01f1502wd's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Texas
Posts: 5,256
Thanked 29 Times in 27 Posts
Default

there was a bracket? didnt know that lol

I would like to swap to a single din with more buttons..or a double din with more buttons, my touch screen is poopy.
01f1502wd is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 09:42 PM   #18
4v > 2v
 
MyFX4Project's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kansas
Posts: 4,972
Thanked 93 Times in 87 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by 01f1502wd View Post
there was a bracket? didnt know that lol

I would like to swap to a single din with more buttons..or a double din with more buttons, my touch screen is poopy.
Yeah I have a link on my laptop ill send It to ya when I get home and get a chance.
MyFX4Project is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 09:53 PM   #19
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nice thread. Saving for later! Thanks.
sinister187 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2013, 12:52 PM   #20
Member
 
younggun96's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Canada
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default 6CD Changer

I was just wondering if anyone knows how to wire in a 6 CD changer if it is in the center console, I don't want to start ripping my dash apart until I know what I'm in for. Thanks
younggun96 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to younggun96 For This Useful Post:
nicop (12-02-2015)
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2015 Sync 3 upgrade?? jamerritt 2015 - Present Ford F150 89 02-08-2016 08:51 PM
Full audio upgrade (minus head unit), what did you pay? txmedic90 Stereo/Audio 16 10-06-2015 03:56 PM
Sub/amp upgrade quesiton jb502 2015 - Present Ford F150 1 09-11-2015 12:53 PM
Lariat 5.0 scab W/Audio and other upgrades gpmckinnon 2015 - Present Ford F150 1 09-08-2015 09:30 PM
Installed a Kicker VSS system in my 96' Ranger Rogel Ford Stereo/Audio 0 09-07-2015 12:17 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:18 PM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com