Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2004 - 2008 Ford F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-10-2014, 10:50 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Check Gauges - Temp Gauge not working and A/C blowing hot

My 2006 5.4 temp gauge on the dash is no longer working (all the way to the left below zero). It happened randomly while driving and gave me the loud chime and "Check Gauges" is now on all the time.

The engine is not overheating, but right when this happened, my A/C stopped blowing cold air.

Anybody else have this issue? I am assuming there is a sensor somewhere that has gone bad?
__________________
'06 F-150 XLT
6in BDS Lift
35in Mickey Thompson M/T

WAR EAGLE
AU 06 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2014, 11:30 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Anybody?
__________________
'06 F-150 XLT
6in BDS Lift
35in Mickey Thompson M/T

WAR EAGLE
AU 06 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2014, 08:08 PM   #3
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I had a similar issue that has gotten progressively worse. First few times I was able to fix it but now its shot.

Do a gauge sweep....hold down the odometer reset button, then turn the key to ACC. Once the digital display area show "check gauges", release the odometer reset button and all the gauges will do a sweep and a bunch of clicking. Hopefully that will fix it.


Click the image to open in full size.
__________________
04 Super Cab FX-4. Gibson exhaust, AFE intake, Edge programmer, 2" leveling kit, 285/65-18 Terra Grapplers, Pro Comp 1079 18x9, 15% tint
effects4 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2014, 03:10 PM   #4
Junior Member
 
ts150's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I had an issue similar in my XLT. When driving, all my gauges would zero out and the AC would start to blow cold. I would tab the dash above the AC vent to the right of the steering wheel and it would all reset and and AC would blow cold again. Ended up being a fault in the cluster. Some pulled theirs apart and re soldered and worked fine. I just found a cluster that's odometer almost exactly matched mine was and swapped them. It has been over a year with no re occurrence
ts150 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2014, 03:10 PM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 09:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.