Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2009 - Present Ford F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-07-2013, 12:41 PM   #1
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Abilene, TX
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Truck will not recognize my phone?

Two month old '13 F150 with Nav, had my and my son's IPhones sync'd up and worked great--now neither will work. I have Sync and bluetooth turned on on the phone, truck will not recognize it? Suggestions?
__________________
'13 King Ranch Ecoboost 4x4, solid Platinum white metallic, Lux pkg, Off Road pkg, chrome pkg. Undercover Flex folding cover, Armorthane liner, Rough Country 2.5" front leveling kit, Roadmaster Active Suspension, tint. Love it!
slingshot60 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 12:43 PM   #2
One Clean Machine
 
Toddman34's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: St. Louis, MO
Posts: 5,394
Mentioned: 23 Post(s)
Thanks: 711
Thanked 705 Times in 606 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Default

If selecting pair or sync with phone doesn't work, do a master reset! Then repair with Bluetooth!
__________________
2012 XLT 4X4 Screw|EcoBoost|
Toddman34 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 12:44 PM   #3
Underground Rock Hound
 
Join Date: May 2013
Location: Canada
Posts: 258
Mentioned: 3 Post(s)
Thanks: 9
Thanked 38 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Try connecting manually under the Bluetooth menu on the iPhones. Set yours as default. If that don't work, delete both and re-pair.
__________________
2012 scab XTR 5.0L, 4X4 3.55 ELD, series 100 remote start, rugged liner soft tri-fold tonneau, OEM winter matts, Rigid dually floods.
2011 Fusion SEL 2.5L series 100 remote start, Halogen lamps, ambient lighting.
In the cold. Deep underground.
Jjayf is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 12:47 PM   #4
Member
 
jasonwicks's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Addison, Texas
Posts: 64
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Go into the settings for sync and delete all synced devices then reconnect them. I had to do this when I got my new truck and it worked.
__________________
MIND THE GAP!
kcco
jasonwicks is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 12:54 PM   #5
Senior Member
 
03Scott's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Langhorne, PA
Posts: 1,123
Mentioned: 1 Post(s)
Thanks: 44
Thanked 43 Times in 39 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I have the same problem I have to reset the iPhone every few weeks and then I'm good. You have to hold the power button and home button until it shuts down, then reset it and then you should be good again. Ford said since they are always looking for a signal they get confused but my wife doesn't have to do it with her Subaru so I don't know why they have problems with them.
__________________
2003 5.4L F150 XLT super cab 4X4.
2013 F150 Lariat crew cab 4x4 with ecoboost and 3.73 gears. Fox 2.5 resi shox and raptor rear shocks.
http://www.youtube.com/user/700rscott?feature=guide
03Scott is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 02:36 PM   #6
Senior Member
 
ianinedm's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Edmonton
Posts: 962
Mentioned: 8 Post(s)
Thanks: 41
Thanked 148 Times in 126 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by slingshot60 View Post
Two month old '13 F150 with Nav, had my and my son's IPhones sync'd up and worked great--now neither will work. I have Sync and bluetooth turned on on the phone, truck will not recognize it? Suggestions?
There is a lot of good info in this thread: http://www.f150forum.com/f38/iphone-5-sync-207637/



However, Follow these steps exactly (props to @jgohlke for writing all this out).

The sequence seems to have a large part of it working or not.

1) Truck - Delete phone from BT device list.
2) Phone - Delete Sync from BT connection list.
3) Phone - Reboot. (Do steps 4 & 5 while you wait for this to finish)
4) Truck - Turn off, pull the key, open the door.
5) Truck - Close the door, restart.
6) Truck/Phone - Pair your phone fresh w/MFT. Let it finish.
7) Phone - Turn BT off.
8) Phone - Turn BT on.
9) Truck - Hit "connect" on the MFT screen to reconnect BT.
10) Phone - Go into the BT Profile Settings screen for Sync (little arrow to the right of Sync, in Settings, Bluetooth)
11) Phone - Set Notifications to "On".
12) Phone - Back up a screen and turn BT off again.
13) Phone - Turn BT back on.
14) Truck - Hit "connect" on the MFT screen again to reconnect to phone.


I did exactly this to my phone/truck when I was trying to fix my text messaging issues. I haven't had a problem with it since.
__________________
2013 F150 EB Limited
Tuxedo Black - Power Tailgate Mod - DD3.0 Mod - LED Bedlights - Limited Boost Bar
ianinedm is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 03:18 PM   #7
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Had the same problem. You have to update sync because your I phones just updated. Go to support.ford for instructions must have clean usb
hendersonjosephl is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 11:55 PM   #8
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Abilene, TX
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Thanks Guys! Once again... I love this Forum!
__________________
'13 King Ranch Ecoboost 4x4, solid Platinum white metallic, Lux pkg, Off Road pkg, chrome pkg. Undercover Flex folding cover, Armorthane liner, Rough Country 2.5" front leveling kit, Roadmaster Active Suspension, tint. Love it!
slingshot60 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2013, 12:05 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: calgary ab can
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Default

Had this happen to me. Picked up a virus and all three of my blue tooths would not recognize my phone till i changed all my passwords. Then everything went back to normal.
kahunaboss is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2013, 12:05 AM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 01:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.