Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2009 - Present Ford F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-29-2011, 09:20 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 408
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Rear defroster not working

So i get in my truck this morning, go to hit the rear window defroster button and it fails to come on. Turns out the power sliding rear window has a tab on it that has a sensor. it would appear that this sensor somehow sits to far from that sensor and this prevents the rear defroster from coming on. Anyone else have this problem?
__________________
2011 F150 FX4 5.SLOW SCAB Luxury, 285/65R18 Trail Grapplers, PIAA headlights, NFAB Steps, True Dual Flow-master 40 knock-offs, AFE Stage 1 CAI, Under Cover Swing out tool boxes(L&R). AVS on hood and windows. GO-Rhino Thunder Sport Bar.
On Order: 1.5" AS front and rear "lift", 5100 Billys, Tail Light Guards.
surelly09 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 08:56 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 408
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

i guess i am the only one. i suppose i will go down to the stealership and talk to them about it.
__________________
2011 F150 FX4 5.SLOW SCAB Luxury, 285/65R18 Trail Grapplers, PIAA headlights, NFAB Steps, True Dual Flow-master 40 knock-offs, AFE Stage 1 CAI, Under Cover Swing out tool boxes(L&R). AVS on hood and windows. GO-Rhino Thunder Sport Bar.
On Order: 1.5" AS front and rear "lift", 5100 Billys, Tail Light Guards.
surelly09 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 10:40 AM   #3
Lab Hauler
 
SilverBackSuperCrew's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Michigan
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Default

Mine has one line w/ a 1 inch gap in it. All line work except that one. Drives me crazy? A little bit.

Quote:
Originally Posted by surelly09 View Post
So i get in my truck this morning, go to hit the rear window defroster button and it fails to come on. Turns out the power sliding rear window has a tab on it that has a sensor. it would appear that this sensor somehow sits to far from that sensor and this prevents the rear defroster from coming on. Anyone else have this problem?
__________________
2011 F-150 XLT 5.0 SuperCrew 4x4 145 - Current
1993 F-150 XL SuperCab 4x4 - Sold
2001 F-150 XLT 5.4 SuperCrew 4x4 - Sold
SilverBackSuperCrew is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 11:13 AM   #4
Senior Member
 
506Murphy's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 512
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 36
Thanked 34 Times in 31 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I have the same problem. I took it to the dealership a couple weeks ago and they said it seems power is going to the window but defrost just isn't working. They are ordering me a new sliding back window under warranty.
506Murphy is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 11:14 AM   #5
Senior Member
 
texasgator's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Houston, TX
Posts: 467
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by surelly09 View Post
i guess i am the only one. i suppose i will go down to the stealership and talk to them about it.
Sounds like a classic warranty fix.
texasgator is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 07:45 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 408
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

yeah i guess i have to take it in
__________________
2011 F150 FX4 5.SLOW SCAB Luxury, 285/65R18 Trail Grapplers, PIAA headlights, NFAB Steps, True Dual Flow-master 40 knock-offs, AFE Stage 1 CAI, Under Cover Swing out tool boxes(L&R). AVS on hood and windows. GO-Rhino Thunder Sport Bar.
On Order: 1.5" AS front and rear "lift", 5100 Billys, Tail Light Guards.
surelly09 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 07:59 PM   #7
Senior Member
 
Lazyeye's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 263
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by surelly09 View Post
So i get in my truck this morning, go to hit the rear window defroster button and it fails to come on. Turns out the power sliding rear window has a tab on it that has a sensor. it would appear that this sensor somehow sits to far from that sensor and this prevents the rear defroster from coming on. Anyone else have this problem?
I had the exact same problem the minute I got the truck home!! Back to dealer for new back window...it went smooth. It was just a shock to have this happen right out of the gate....all works great now!! No issues...they'll get you fixed up!! Good thing for warranties!!
Lazyeye is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 10:18 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 408
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 7 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by Lazyeye View Post
I had the exact same problem the minute I got the truck home!! Back to dealer for new back window...it went smooth. It was just a shock to have this happen right out of the gate....all works great now!! No issues...they'll get you fixed up!! Good thing for warranties!!

good to know
__________________
2011 F150 FX4 5.SLOW SCAB Luxury, 285/65R18 Trail Grapplers, PIAA headlights, NFAB Steps, True Dual Flow-master 40 knock-offs, AFE Stage 1 CAI, Under Cover Swing out tool boxes(L&R). AVS on hood and windows. GO-Rhino Thunder Sport Bar.
On Order: 1.5" AS front and rear "lift", 5100 Billys, Tail Light Guards.
surelly09 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 02:21 AM   #9
Senior Member
 
opasno's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Misssisauga, Ontario
Posts: 128
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Thought I had the same issue, but I think my slider wasn't closed all the way. When I re-opened then re-closed it, it worked.
opasno is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 11:12 AM   #10
Member
 
BCMIF150's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: SW Michigan
Posts: 1,386
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 477
Thanked 157 Times in 115 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by opasno View Post
Thought I had the same issue, but I think my slider wasn't closed all the way. When I re-opened then re-closed it, it worked.
X2
__________________
2013 Lariat Super Cab | EcoBoost | Tuxedo Black Metallic / Pale Adobe | Extang Solid Fold

2011 XLT Super Cab |
EcoBoost | Dark Blue Pearl Metalic | Line X Premium | Traded @ 52,000 miles
BCMIF150 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 11:12 AM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2011 XLT, aftermarket seat heater wired into rear defroster coppercarbide 2009 - Present Ford F150 0 10-08-2011 01:20 AM
Viper 5901 Rear Defroster? jmorisey 2009 - Present Ford F150 0 02-27-2011 01:36 PM
Rear window defroster Creek Rat 2009 - Present Ford F150 21 09-29-2010 10:21 PM
Rear Defroster Working correctly? Whalersailor18 2009 - Present Ford F150 3 02-16-2010 12:18 PM
defroster not working 98GTstang 1987 - 1996 F150 13 01-05-2010 08:09 PM

Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.