Phone connectivity - Page 2 - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans
Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2009 - 2014 Ford F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Phone connectivity

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-30-2014, 08:25 AM   #11
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Ohio
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

the only time Ive had an issue is when its hot outside with the windows up, the sync wont work at all, no usb and the steering wheel button doesnt work. And even then, this doesnt always happen when its hot, just sometimes.
Alcoheroe is offline   Reply With Quote
Join F150 Forum

Join F150Forum.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford F150 fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford F150 Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Ford F150 fans. Whether your an old timer or just bought your F150 you'll find that F150Forum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join F150Forum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


-->
Old 08-28-2014, 02:33 PM   #12
Ford Customer Service

 
FordIVTteam's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 679
Thanked 127 Times in 81 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Hey everyone,

I just want to check in with you all; did you get your issues resolved? If not, let me know and we can troubleshoot. Please also let me know which SYNC system and phone you have. Here's a link to the three different systems:

http://support.ford.com/topics/sync-technology

Rebecca
__________________
FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p: 800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t: @FordService @FordTrucks @Ford
f: facebook.com/FordTrucks facebook.com/Ford
FordIVTteam is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2014, 03:54 PM   #13
2014 STX SCREW
 
brianw0048's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Barboursville, WV
Posts: 596
Thanked 98 Times in 61 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Rebecca ( [MENTION=151573]FordIVTteam[/MENTION] ),

I've had an issue with my bluetooth the last couple of days. The phone connects without issue, but during calls I'll get a "whine" and have to switch audio to the phone or else I can't hear.

Next call I make, the bluetooth may work just fine...random issue but it just started in the past couple of days.

2014 STX (basic sync/bluetooth).

Thanks,

Brian
__________________
2014 STX Sport SCREW - 5.0 - 5.5' bed - Oxford White - Spray-in Liner - Bakflip G2 - FX Heads/Tails - BullRing Tie Downs

'Merica

Last edited by brianw0048; 08-28-2014 at 03:58 PM.
brianw0048 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2014, 04:02 PM   #14
Member
 
AZ_boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mesa, AZ
Posts: 90
Thanked 7 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I have a 2013 with MFT. Ocassionaly I have to delete the device and add it again. Then it works for a while (couple months) and I repeat the process. Doesn't matter if it was my iphone 5 or my galaxy s5.
AZ_boy is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2014, 09:30 AM   #15
Ford Customer Service

 
FordIVTteam's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 679
Thanked 127 Times in 81 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by brianw0048 View Post
Rebecca ( @FordIVTteam ),

I've had an issue with my bluetooth the last couple of days. The phone connects without issue, but during calls I'll get a "whine" and have to switch audio to the phone or else I can't hear.

Next call I make, the bluetooth may work just fine...random issue but it just started in the past couple of days.

2014 STX (basic sync/bluetooth).

Thanks,

Brian
Which phone do you have, and do you get the whine during any other time? If you put your audio source on Bluetooth audio but have nothing playing, do you here it?

Quote:
Originally Posted by AZ_boy View Post
I have a 2013 with MFT. Ocassionaly I have to delete the device and add it again. Then it works for a while (couple months) and I repeat the process. Doesn't matter if it was my iphone 5 or my galaxy s5.
What is prompting you to delete and re-pair your phone? Does it stop connecting to MFT on its own, or are you having other issues that the re-pair fixes?

Rebecca
__________________
FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p: 800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t: @FordService @FordTrucks @Ford
f: facebook.com/FordTrucks facebook.com/Ford
FordIVTteam is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2014, 09:57 AM   #16
Member
 
AZ_boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mesa, AZ
Posts: 90
Thanked 7 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

What is prompting you to delete and re-pair your phone? Does it stop connecting to MFT on its own, or are you having other issues that the re-pair fixes?

Rebecca


Yes it stops connecting. When talking with service, that is their recomended action to take.

Chris
AZ_boy is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2014, 11:52 AM   #17
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 175
Thanked 11 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by FordIVTteam View Post
Hey everyone,

I just want to check in with you all; did you get your issues resolved? If not, let me know and we can troubleshoot. Please also let me know which SYNC system and phone you have. Here's a link to the three different systems:

http://support.ford.com/topics/sync-technology

Rebecca
Hi Rebecca,

My Windows phone still has issues with connecting when I start up the vehicle. Some days it does, some days it doesnt. Havent really had time to look into it. Also, the end call button on the steering wheel seems to have stopped working.
jjferrante is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2014, 12:15 PM   #18
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 714
Thanked 67 Times in 45 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

When I had a Samsung Google Galaxy Nexus I was lucky it paired at all. And now with my Motorola Moto X it pairs consistently but I'm lucky if it tells me I have a call or a message. The only time I know I get a message or call is when the screen briefly flashes "Call Ended" even though it was never even answered because it had never rung. And yes, it flashes "Call Ended" even when receiving text messages.

Good thing I didn't buy my truck for Sync. Because if I had I'd of probably regretted my decision. Sync is bloody terrible.
__________________
2013 F-150 XLT Super Crew 3.5L V6 Ecoboost 4x4.
TheTallest is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2014, 12:18 PM   #19
Senior Member
 
bsmit24's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Winter Haven, FL
Posts: 216
Thanked 19 Times in 19 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

If deleting the Bluetooth connection doesn't work, you can try doing a SYNC master reset too...
__________________
2014 XLT ECOBOOST | SCT X4 with 5* tunes | 15% TINT | DeeZee Tailgate | Line-X | 3.55 rear | LED Turnsignals | Husky Wheel Well Liners | Polk db571 | ALPINE MRP-M500 | Rockford Fosgate P3SD2-10 | Northlight Lab Door Detents |
bsmit24 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bsmit24 For This Useful Post:
FordIVTteam (08-29-2014)
Old 08-29-2014, 01:05 PM   #20
Wyatt
 
meaz93's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 1,343
Thanked 156 Times in 129 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Sync works great with my Note 3, no problems.
meaz93 is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to meaz93 For This Useful Post:
FordIVTteam (08-29-2014)
Old 08-29-2014, 01:05 PM
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 07:17 PM.


Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.