Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2009 - Present Ford F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Today, 09:13 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default 2013 ecoboost "grabbing sound"

Hey guys my truck has developed a problem as of late. The majority of the time the truck will make a groan noise where it feels as if something is grabbing from about 0-5 mph in first gear then the noise will go away. It also occasionally makes the same sound when you shift into park, especially if there is some sort of incline. My gut feeling is that it has something to do with the front diff, but im not too sure. If anyone has any thoughts or experienced the same problem please let me know, i want to have some basic knowledge of the problem before it goes to the stealership thanks
smartzaps is offline   Reply With Quote
Old Today, 10:51 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Sounds like the issue I had, groaning when putting it in park and when changing gears. It's the transmission and there is a TSB for it. I had them perform the TSB a couple months ago and haven't heard a thing since.
13Fx4Eco is online now   Reply With Quote
Old Today, 08:47 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by 13Fx4Eco View Post
Sounds like the issue I had, groaning when putting it in park and when changing gears. It's the transmission and there is a TSB for it. I had them perform the TSB a couple months ago and haven't heard a thing since.
Thanks!
smartzaps is offline   Reply With Quote
Old Today, 10:22 PM   #4
Happy Camper
 
Join Date: Feb 2014
Location: Charlotte, NC
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Just had this done last week. Seems to have taken care of it.


FYI: it's TSB 14-0134


Good luck.
__________________
2013 XLT S-Crew
Ecoboost, 4x2 3:31
graybeardnc is online now   Reply With Quote
Old Today, 10:22 PM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 11:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.