Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > 2009 - Present Ford F150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Garage Photos FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read StoreVendor Directory

Welcome to F150 Forum!
Welcome to F150 Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-14-2011, 06:52 PM   #1
Member
 
pimp_angelo's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Woodbridge,Ontario
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default 09 a/c blower fan stuck on high

hi guys i just got into my truck today after work an i went to go turn my a/c on and the blower was already on high and i went to go put it down and it wont go down its says on the lcd that it does go down but the blower it self is stuck in high what can cause this and how to fix it????
pimp_angelo is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2011, 05:45 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default blower stuck on high

Did you get this fixed....mine seams to be stuck also
muskoka_smurf is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2011, 06:04 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Wisconsin
Posts: 884
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Looks like a job for the dealer to me.....
Hondafan is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2011, 06:19 PM   #4
Member
 
jklew's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Petawawa, ON
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

The fault is normally the resistor bank. Item #7. It is wired to give you only high speed upon failure as a safety default.

Try this, should be a fairly easy swap, check it first to see if there is any evidence of it being burnt out. Check that first before you let the dealer charge you for an hours labor.

http://www.tascaparts.com/partlocato...layCatalogid=0

Hope it works for you.
__________________
2010 F-150 5.4 4x4 XLT SuperCab
AutoSpring 2" Level with Rear Block, 285/65R18 Toyo AT II Extreames, 18x8.5 Refinished Expedition Wheels,
Borla Dual Exhaust, AirAid CAI
jklew is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2011, 11:47 PM   #5
Member
 
pimp_angelo's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Woodbridge,Ontario
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Yes it was the resistor it took 5min to switch it with the old 1
pimp_angelo is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 12:17 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Where is it located? I have the same issue. That has to be the same fault. Will give it a look first though.
jwasden is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 11:18 PM   #7
Member
 
pimp_angelo's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Woodbridge,Ontario
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Right under the glove box you will see a circle black box under it its right on the side and there is 2 10mm bolts on it holding it in place way easier to unplug the resistor first.
pimp_angelo is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 11:31 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Katy, TX
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Same thing happened to my '09; same fix as described above by the dealer under warranty.
seadoons is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 03:37 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Same thing happened to my 09. Do you have a part number?
colej09 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 01:07 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Alberta
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by colej09 View Post
Same thing happened to my 09. Do you have a part number?
Hi. Did you get this fixed ? What is the part number ? My 09 Lariat is doing this now. Where is this located at ?
72mustang is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 01:07 AM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Heater A/C fan stuck on high mtnxr 2009 - Present Ford F150 1 05-12-2011 08:31 PM
Blower motor or blower motor transistor? rsf150 1997 - 2003 Ford F150 4 03-25-2011 05:52 PM
Just Replaced HVAC Blower, Now Stuck on Defrost '89Lariat 1987 - 1996 F150 8 02-28-2011 01:27 AM
A/C Fan speed stuck on high '09 F150 Lariat....any others?? magredrod 2009 - Present Ford F150 4 10-13-2010 12:15 AM
Blower only works on High? Steinmetz 1997 - 2003 Ford F150 1 01-18-2010 12:28 AM

 

The Mustang Source

All times are GMT -4. The time now is 04:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.5.2
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.