Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Ford F150 Forums > Off-Road Section
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-29-2013, 11:50 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default 2009 4x4 problems

Hello everyone. I am a first time poster and also just bought my very first F-150. I am the second owner and it is a 5.4 liter SuperCrew 4x4. I just took it out fishing the first weekend i had it and when in 4-hi the power train started to chatter and the truck almost stalled twice (6 speed automatic with 3.55 gears and limited slip). I took it to FORD and they couldn't find anything wrong with it. So I have been engaging the 4x4 and today it made loud clunks as the solenoid engaged and then also was hard to move, almost like the brake was on.....Any suggestions please I need help.
TBAY-Vader is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 11:22 AM   #2
Senior Member
 
greenheadkiller98's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,205
Mentioned: 2 Post(s)
Thanked 68 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Did you happen to do this on a dry, paved surface?
greenheadkiller98 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2013, 01:12 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by greenheadkiller98 View Post
Did you happen to do this on a dry, paved surface?
The first time I had problems I was out fishing and the truck was in mud, then on hard packed earth. After I brought it to ford when I heard the clunk and it felt like the brake was on, that was on pavement and it was a very low speed engage.
TBAY-Vader is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 02:34 PM   #4
Member
 
opfdfire's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Thanked 7 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

If you engaged it in mud the first time chances are there was some water. I engaged my 08 in a mud hole one time and the vacuum that the 4wd uses to lock it in sucked some mud and water in it and gave me some similar problems till it eventually went out all together and had to get it replaced.. under warranty luckily
opfdfire is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 02:34 PM
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 02:46 AM.


Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.