Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Ford F150 Forums > Aftermarket Products, Reviews & Installation > Stereo/Audio
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-22-2014, 08:19 AM   #1
Eat. Sleep. Lift.
 
amick218's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,139
Mentioned: 7 Post(s)
Thanks: 24
Thanked 26 Times in 24 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default speaker cutting, but it's not speaker....

Ok, I have an 05 regular cab, it has those small half doors. My driver side rear half door component is cutting in and out. It sounds like a blown speaker but I switched speakers with the front and it works fine.

Not sure what to do, I checked all the wires on the amp, everything is still connected. Could it be the factory wiring? Could it be the amp has a broken channel now?
__________________
The truth is that you may not have what it takes, you may not be committed enough, you may not have the discipline, you may not put in enough effort, you might not work hard enough, you do not believe in yourself, you're full of excuses, you get distracted too easy. To wrap it up in one statement: you really don't ing care enough.
amick218 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2014, 10:08 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Casper, WY.
Posts: 1,814
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 28
Thanked 118 Times in 114 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by amick218 View Post
Ok, I have an 05 regular cab, it has those small half doors. My driver side rear half door component is cutting in and out. It sounds like a blown speaker but I switched speakers with the front and it works fine.

Not sure what to do, I checked all the wires on the amp, everything is still connected. Could it be the factory wiring? Could it be the amp has a broken channel now?
Elimination is the key. You already eliminated the speaker. So it is either the wire or the amp. Switch wires on your amp to see if it does it. If not then it is the factory wiring.
__________________
2014 Tuxedo Black F150 XLT Scab 4x4 w/5.0 with SCT tune. JVC's in doors. 2 - 10" Kenwood subs under rear seat powered by JL Audio amp
Wyo11Scab is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2014, 10:27 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 924
Mentioned: 1 Post(s)
Thanks: 12
Thanked 119 Times in 102 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by Wyo11Scab View Post

Elimination is the key. You already eliminated the speaker. So it is either the wire or the amp. Switch wires on your amp to see if it does it. If not then it is the factory wiring.
Switch your left and right channels at the amp. If the problem moves its either the amp or something upstream. If it doesn't move its a wiring problem
king nothing is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2014, 10:45 AM   #4
Eat. Sleep. Lift.
 
amick218's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Clearwater, FL
Posts: 8,139
Mentioned: 7 Post(s)
Thanks: 24
Thanked 26 Times in 24 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Thanks guys. I'll switch wires at the amp when I get home and see what happens... If it's the factory wiring...is that a job for a professional?
__________________
The truth is that you may not have what it takes, you may not be committed enough, you may not have the discipline, you may not put in enough effort, you might not work hard enough, you do not believe in yourself, you're full of excuses, you get distracted too easy. To wrap it up in one statement: you really don't ing care enough.
amick218 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2014, 12:11 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 924
Mentioned: 1 Post(s)
Thanks: 12
Thanked 119 Times in 102 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by amick218 View Post
Thanks guys. I'll switch wires at the amp when I get home and see what happens... If it's the factory wiring...is that a job for a professional?
If you don't have Molex connectors for the door wiring I would bypass the factory wiring and run new
king nothing is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2014, 12:11 PM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 12:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.