my new "system" - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



my new "system"

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-04-2007, 09:55 PM   #1
Senior Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Las Vegas
Posts: 1,103
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default my new "system"

decided the stock stereo setup was a little underpowered so me and my buddies decided to put a sub and amp into my supercrew. i had a amp laying around but i needed a special box and a small sub. we started shopping around noon and after going to a few shops, stopping for lunch and then installing everything, it took us 5 hours. not to bad since we couldnt find a wiring diagram for the stock head unit so we had to do some testing with the multimeter. in total i spent $270 for the box, the sub and the install kit which included some hi/low thing.......i dont know what its called but i was told i needed it when hooking a sub to a factory radio. anyways, here are some pics.







as of now, there is only one 10" and it sounds great. when i make some extra cash i will get another 10" and a better amp but for now, i love it

Last edited by luckythirteen13; 10-04-2007 at 10:17 PM.
luckythirteen13 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:17 PM   #2
Senior Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Las Vegas
Posts: 1,103
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

as of now, there is only one 10" and it sounds great. when i make some extra cash i will get another 10" and a better amp but for now, i love it
luckythirteen13 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 11:14 PM   #3
Senior Member

5 Year Member
 
LovetheTide's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Alabama
Posts: 6,308
Thanks: 0
Thanked 59 Times in 5 Posts
Default

Looks good and clean.
LovetheTide is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:41 AM   #4
TOGA TOGA TOGA
5 Year Member
 
92custom's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hartselle, AL
Posts: 2,183
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im gettin mine hooked up i have a 10" memphis pr sub and a 300w mtx amp me and myfriend was workin on it tonight but we ran into some problems with the remote wire so me and him are goin to work on it some other time
92custom is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 12:05 PM   #5
Ty
Senior Member
5 Year Member
 
Ty's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Minocqua Wi
Posts: 6,988
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

what is your problem with the remote wire? you just need to find a wire that is on with the ignition. The power antenna wire that comes off of your headunit is the best choice, but if that does not work, just test al of the other wires with a multimeter untill you find what you need.
Ty is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 12:05 PM   #6
Ty
Senior Member
5 Year Member
 
Ty's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Minocqua Wi
Posts: 6,988
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I like that box alot, but Im not to big of a fan about where the wire terminals are located.
Ty is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 12:16 PM   #7
FULL BLOODED AMERICAN!!!!
 
Triton v8's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 5,179
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Looks good man!!
Triton v8 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:30 PM   #8
Senior Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Las Vegas
Posts: 1,103
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ty View Post
I like that box alot, but Im not to big of a fan about where the wire terminals are located.
i agree, they could have put it in the middle of the bench so they wouldnt be seen. the area under the middle seat open (thats where the amp is) and the wire terminals could have easily gone there. oh well, i only wanted a 1 sub box so i paid $80 for that and the guy messed up and gave me a double box so ill take it
luckythirteen13 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 05:33 PM   #9
TOGA TOGA TOGA
5 Year Member
 
92custom's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hartselle, AL
Posts: 2,183
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ty View Post
what is your problem with the remote wire? you just need to find a wire that is on with the ignition. The power antenna wire that comes off of your headunit is the best choice, but if that does not work, just test al of the other wires with a multimeter untill you find what you need.


my friend thinks hes found the problem
92custom is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2007, 12:17 PM   #10
Jan 2008 TOTM & Gdreject
 
Squirtbottle09's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: College Station, Tx
Posts: 625
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

My truck has the "jack box" do I just need to get a box that only goes on one side? I wanted a box that fit a cross the seat, but only holds one sub.
Squirtbottle09 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Squirtbottle09 For This Useful Post:
Firestriper (09-24-2013)
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:20 PM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com