Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Ford F150 Forums > Aftermarket Products, Reviews & Installation > Stereo/Audio
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-02-2014, 08:47 AM   #81
F150 Vendor
 
12V Guy's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Montreal
Posts: 200
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 53
Thanked 50 Times in 38 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by packog View Post
I have connected the maestro to the ford harness and the only thing left to connect is the pink cable to the sync cable.

Can u please tell me which one is the sync cable on the truck? The only one left is one that looks like the antenna (but is not, the antenna I already know which one it is). F150 2010 FX4 sync no nav. Kenwood 271, maestro & ford harness


Hi,


On page 12 of install guide is wire chart for your truck. Wire is blue/orange and the Sync module is easily accessed by removing the tray on top of dash.


You will need to cut this wire and connect the pink/red to the side going into the car (not the side going into the sync module). Leave the side going into the sync module disconnected as shown on page 34 of guide.


Hope this helps. If not, please call tech support.


Cheers,
__________________
12V Guy
Automotive Data Solutions, Inc.
Montreal, Quebec, Canada
www.idatalink.com/maestro
www.kenwoodusa.com
12V Guy is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2014, 10:58 AM   #82
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: TEXAS
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Name:  image-2.jpeg
Views: 166
Size:  73.1 KB[QUOTE=12V Guy;3526042]Hi,


Is this the cable?

I figured it out. Thanks

Last edited by packog; 06-03-2014 at 03:30 PM. Reason: pic
packog is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2014, 10:56 AM   #83
Senior Member
 
bigburns12's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Cypress, TX
Posts: 295
Mentioned: 3 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 21 Times in 16 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Is there any write ups on this installation? Picked up this unit yesterday. DNX890HD, T harness, maestra,
2010 FX4 w/o nav
bigburns12 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2014, 10:29 AM   #84
Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Default

Ok, I read through all of this and read the website and I still have a few questions.

Based on my reading: with the appropriate adapters/connections and a kenwood receiver, HVAC control buttons will become inoperable when replacing the factory HU, correct?

1) is there a way to retain the physical button controls? If no, does anyone know of a replacement dash to eliminate the buttons as if they were never there?

2) does the factory back up camera and parking sensors continue to operate as with the factory HU?

3) does the system control the heated and cooled seats correctly? E.g. Can control the three levels of heat and cool.

Relevant data: vehicle 1: 2012 F150 FX4 w/ Sony Premium Sound
vehicle 2: 2010 GT500 w/ Shaker 500 and factory Nav.

So my mustang only has the HVAC controls I'm worried about. My truck has the backup camera/parking sensors and heated/cooled seats as well as HVAC I'm worried about.
__________________
2012 FX4 Ecoboost, Luxury package, Sony sound system - Stock

2010 GT500 - Far from stock. 707RWHP/717RWTQ
SuperFly03 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2014, 07:27 PM   #85
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Funkytown, TX
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by 12V Guy View Post
troutspinner is correct. We have images, but no way to release ahead. I can tell you without any doubt it will look WAY better than any replacement option on the market today. As more details become firm, I will open a new post about this solution.


Cheers,
Any chance of you guys hurrying? Just got a 2014 and I'm sick of the stock crappy radio. That 4.2" screen is useless and the metra kit is atrocious!
aquill1 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2014, 07:27 PM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 05:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.