Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Ford F150 Forums > Aftermarket Products, Reviews & Installation > Stereo/Audio
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-14-2011, 04:09 AM   #1
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Help with AOEM-FRD24 and 4 channel amp...

Ok...my brain is about to explode.

I'm trying to hook up a Polk Audio PA500.4 and 2 pairs of Polk Audio MM6501's and I'm using the AOEM-FRD24 converter/adapter to supply the amp with the line in and remote. Now, I connected the adapter to the factory (6cd changer no factory sub) to the HU and I am still getting sound from the stock speakers and no remote on the amp. I have 3 OEM speakers still connected and only 1 aftermarket to the amp and both RCA's (front and rear) connected. The amp works, it turns on when I patch the remote cable to the blue wire on the OEM harness, but then what's the point on using the adapter. Am I doing something wrong? I've tried searching the entire web and still no luck. Got the truck with no interior at all lol...

I haven't connected all 4 speakers yet because I still need to trim the door panels for proper fitting.

Help would be greatly appreciated.

Thanks,
Chris.

- 2004 F150 Lariat 6cd changer HU without Audiophile or factory sub/amp.
D'R34P3R is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 11:32 AM   #2
Senior almost
 
2010FX4F150GILROY's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: no where **** off land
Posts: 1,839
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 14
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Ok I am trying to understand.. Did you run wires from the amp to your 4 speakers? You have to disconnect the speakers from the factory harness... 4 rca's from hu to amplifier?
I am sorry if my questions are retarded but I have to ask to know where you are at..
2010FX4F150GILROY is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 11:34 AM   #3
Senior almost
 
2010FX4F150GILROY's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: no where **** off land
Posts: 1,839
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 14
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

If I get it you had no stereo equipment at all just factory wire harness to start?
2010FX4F150GILROY is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 03:43 PM   #4
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Well this is how I have it right now...

HU -> AOEM-FRD24 -> 2 pairs of RCA's to the amp input (1 front and one for rear) and remote cable to amp -> only 1 aftermarket speaker. Meaning that the other 3 speakers are still connected.



AOEM-FRD24 -> http://www.pac-audio.com/productDeta...&CategoryID=28
D'R34P3R is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 03:53 PM   #5
Senior Member
 
RES4CUE's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Manassas Va
Posts: 6,369
Mentioned: 15 Post(s)
Thanks: 2,020
Thanked 865 Times in 671 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

The point of the adapter is to take the audio signal and convert it to RCA so you can get the signal to your amp. It sounds like you dont have something plugged in right. Make sure you're plugging in your speaker harness, the way I understand it is that the speaker harness from the HU plugs into the Metra harness, it needs those speaker wires for the input to convert signal.

If you are still getting music from stock speakers then you have something not connected right.
__________________
2010 F150 STX Scab 4.6 3V, 6Spd, 3.73 LS diff, SCT X3 with 5 Star custome tunes, Bilinvic retrofit HIDs with FX heads, SGM buckets, flat black orbit shrouds, Morimoto 5Five ballasts, 5000k 5Five bulbs, and Evox-R projectors, Auto headlight mod, added TBC, Kenwood DDX 616 with rear cam, SGM Scorche HU surround, Infinity speakers x 4 and Sound Ordinance sub, Nitto TG 275/70-18s,
RES4CUE is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 03:56 PM   #6
Senior Member
 
RES4CUE's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Manassas Va
Posts: 6,369
Mentioned: 15 Post(s)
Thanks: 2,020
Thanked 865 Times in 671 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Belay my last, just looked at the harness, you SHOULD get music still through your stock speakers.

Is there no sound coming from the aftermarket speaker hooked to the amp?
__________________
2010 F150 STX Scab 4.6 3V, 6Spd, 3.73 LS diff, SCT X3 with 5 Star custome tunes, Bilinvic retrofit HIDs with FX heads, SGM buckets, flat black orbit shrouds, Morimoto 5Five ballasts, 5000k 5Five bulbs, and Evox-R projectors, Auto headlight mod, added TBC, Kenwood DDX 616 with rear cam, SGM Scorche HU surround, Infinity speakers x 4 and Sound Ordinance sub, Nitto TG 275/70-18s,
RES4CUE is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 04:23 PM   #7
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Well, my guess is that for some reason the adapter's wiring is all wrong...


Gonna take a few pics and post em up.
D'R34P3R is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 04:44 PM   #8
Senior Member
 
RES4CUE's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Manassas Va
Posts: 6,369
Mentioned: 15 Post(s)
Thanks: 2,020
Thanked 865 Times in 671 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Have you checked the gains on the amp and adaptr?
__________________
2010 F150 STX Scab 4.6 3V, 6Spd, 3.73 LS diff, SCT X3 with 5 Star custome tunes, Bilinvic retrofit HIDs with FX heads, SGM buckets, flat black orbit shrouds, Morimoto 5Five ballasts, 5000k 5Five bulbs, and Evox-R projectors, Auto headlight mod, added TBC, Kenwood DDX 616 with rear cam, SGM Scorche HU surround, Infinity speakers x 4 and Sound Ordinance sub, Nitto TG 275/70-18s,
RES4CUE is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 05:09 PM   #9
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by RES4CUE View Post
Have you checked the gains on the amp and adaptr?
Yeah, no gains on the adapter (controlled by the HU volume) and the gain on the amp is on minimum (i did forget about this little detail), BUT I still can't get the remote to work.

Will try the gain later since I unplugged the amp to deep clean the carpets. Pics might have to wait since batteries were dead.

Last edited by D'R34P3R; 05-14-2011 at 05:21 PM.
D'R34P3R is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 05:43 PM   #10
Senior Member
 
RES4CUE's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Manassas Va
Posts: 6,369
Mentioned: 15 Post(s)
Thanks: 2,020
Thanked 865 Times in 671 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I bet if the gain on the amp is minimum this MAY be your problem.

I thought there were adjustments on the adapter, it looks like there is in the pics.

Hope you get it figured out.

By remote, what do you mean? Are you talking about the wire that goes from adapter to turn the amp on?
__________________
2010 F150 STX Scab 4.6 3V, 6Spd, 3.73 LS diff, SCT X3 with 5 Star custome tunes, Bilinvic retrofit HIDs with FX heads, SGM buckets, flat black orbit shrouds, Morimoto 5Five ballasts, 5000k 5Five bulbs, and Evox-R projectors, Auto headlight mod, added TBC, Kenwood DDX 616 with rear cam, SGM Scorche HU surround, Infinity speakers x 4 and Sound Ordinance sub, Nitto TG 275/70-18s,
RES4CUE is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2011, 05:43 PM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: PAC AOEM-FRD24 Wiring Harness whaler General F150 Items 1 05-07-2011 06:50 PM
Pac aoem frd24 arddalle Stereo/Audio 0 10-11-2010 04:35 PM
3 amps - must go - JL Class D, Rockford 4 channel, Sony 4 channel XPerties General F150 Items 0 09-24-2010 04:10 PM
5 channel amp cwf150 Stereo/Audio 1 05-19-2010 09:54 AM
4 channel amp homero427 Stereo/Audio 4 11-23-2009 04:25 PM

Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 02:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.