Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Ford F150 Forums > Aftermarket Products, Reviews & Installation > Stereo/Audio
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-03-2012, 12:07 AM   #1
Red 04 FX4 Screw
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lafayette, IN
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Fergusmj
Default AVH-P4400BH Install Problems

Hey All,

I am hoping you all can help me with a few questions.

I installed the head unit with no issues. Sounds great and I love it.

It did have the sub pop that everyone discussed. I also had ordered the parking brake bypass and just received that in.

I first installed the parking brake bypass. I was able to watch DVD's on the unit but I could not get the video's from my iphone to play. I have the CDIU200V cable. Pioneer came out with the 201V cable for the 4400BH. Does anyone know if I have to have the 201V instead of the 200V? Pandora radio works fine with the head unit.

After I got done with the brake bypass, I installed the 5V regulator. I hooked everything back up and now the sub pop is gone but now the brake bypass isn't working again. Any idea why wiring the 5V reg in would cause the brake bypass to not work now?

I wired regulator in before the brake bypass, should I maybe put the regulator after the brake bypass?

Any help would be appreciated. Thanks!
Fergusmj is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 01:42 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Casper, WY.
Posts: 1,761
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 23
Thanked 113 Times in 109 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Put the regulator in after and I think that will fix the bypass problem.
Are you getting the sound from the ipod videos but not the picture?
__________________
2014 Tuxedo Black F150 XLT Scab 4x4 w/5.0 with SCT tune
Wyo11Scab is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 10:44 PM   #3
Red 04 FX4 Screw
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lafayette, IN
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Fergusmj
Default

Hey, thanks for the input. I don't get sound or video from my iphone. Pandora does work as normal though. Sound and artwork. Any idea about the video from the phone?

Thanks,
__________________
My Gallery: http://www.f150forum.com/album.php?albumid=1806
Fergusmj is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 01:10 PM   #4
Red 04 FX4 Screw
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lafayette, IN
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Fergusmj
Default

I think I may have figured it out. I thought that the 3.5mm jack was for using audio from an MP3 player or non iphone device. I was told that that cable should be plugged into the back of the head unit instead.

stupid me. Can anyone confirm? Guess I should read directions sometimes and not assume.
__________________
My Gallery: http://www.f150forum.com/album.php?albumid=1806
Fergusmj is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 06:32 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Casper, WY.
Posts: 1,761
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 23
Thanked 113 Times in 109 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by Fergusmj View Post
Hey, thanks for the input. I don't get sound or video from my iphone. Pandora does work as normal though. Sound and artwork. Any idea about the video from the phone?

Thanks,
You will need an adapter to watch video on the iphone. It will use the external video/audio input.
__________________
2014 Tuxedo Black F150 XLT Scab 4x4 w/5.0 with SCT tune
Wyo11Scab is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 06:34 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Casper, WY.
Posts: 1,761
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 23
Thanked 113 Times in 109 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by Fergusmj View Post
I think I may have figured it out. I thought that the 3.5mm jack was for using audio from an MP3 player or non iphone device. I was told that that cable should be plugged into the back of the head unit instead.

stupid me. Can anyone confirm? Guess I should read directions sometimes and not assume.
You should be able to get audio from the front jack. Make sure you have the correct plug on your cable. You will need to switch to that input on the 4400.
__________________
2014 Tuxedo Black F150 XLT Scab 4x4 w/5.0 with SCT tune
Wyo11Scab is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2012, 06:34 PM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Join F150 Forum

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 09:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.