2013 STX Head Unit Removal/Installation Procedure - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



2013 STX Head Unit Removal/Installation Procedure

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-04-2014, 06:22 PM   #1
Member
Thread Starter
 
dmc1's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: South Carolina
Posts: 70
Thanked 1 Time in 1 Post
Default 2013 STX Head Unit Removal/Installation Procedure

Anybody got a good procedure for removing the factory head unit from a 2013 STX, non-nav, basic system? What do I need to do to get the factory head unit out?

I'm going to add a PACFRD24 so I'll have RCA outputs for a Kenwood sound powered amp.
Thanks.
dmc1 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2014, 08:30 PM   #2
Senior Member
5 Year Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Casper, WY.
Posts: 3,009
Thanked 275 Times in 256 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dmc1 View Post
Anybody got a good procedure for removing the factory head unit from a 2013 STX, non-nav, basic system? What do I need to do to get the factory head unit out?

I'm going to add a PACFRD24 so I'll have RCA outputs for a Kenwood sound powered amp.
Thanks.
Should be the same as my 2011 XLT was. Check youtube.
Wyo11Scab is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Wyo11Scab For This Useful Post:
dmc1 (04-05-2014)
Old 04-04-2014, 09:53 PM   #3
Fleet Technician
 
Rnlcomp's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Big Easy
Posts: 14,352
Thanked 2,650 Times in 2,078 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dmc1 View Post
Anybody got a good procedure for removing the factory head unit from a 2013 STX, non-nav, basic system? What do I need to do to get the factory head unit out?

I'm going to add a PACFRD24 so I'll have RCA outputs for a Kenwood sound powered amp.
Thanks.

Does your dash look like this?



If so your SOL because the PAC is not compatible.

.
Rnlcomp is online now   Reply With Quote
Old 04-04-2014, 11:32 PM   #4
Senior Member
 
SpeedViktm's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Hutto, TX
Posts: 326
Thanked 33 Times in 29 Posts
Default

Pretty easy to do... couple of screws on top under the rubber mat. Pop the two side vent/pocket parts loose. I think there's a screw under the little black panel where the 3.5MM jack is. I haven't had mine apart in a few months.
SpeedViktm is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 12:45 AM   #5
Senior Member
5 Year Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Casper, WY.
Posts: 3,009
Thanked 275 Times in 256 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Rnlcomp View Post
Does your dash look like this?



If so your SOL because the PAC is not compatible.

.
STX's have the old style dash
Wyo11Scab is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 05:55 AM   #6
Member
Thread Starter
 
dmc1's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: South Carolina
Posts: 70
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

No, mine has the basic system so the PAC will work.
dmc1 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 12:14 PM   #7
Fleet Technician
 
Rnlcomp's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Big Easy
Posts: 14,352
Thanked 2,650 Times in 2,078 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dmc1 View Post
No, mine has the basic system so the PAC will work.

Rnlcomp is online now   Reply With Quote
Old 04-06-2014, 09:29 PM   #8
Junior Member
 
yamaharacer19's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Michigan
Posts: 27
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Let me know how this works out for you!!! I was debating on whether using the PACFRD24 or the LCQ-1 from Audio Control.
yamaharacer19 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2014, 10:00 PM   #9
Member
 
SargeF150's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 50
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Ill be installing a double din on my STX as well. I opted to go with the Parrot Asteroid Smart for the head unit.
SargeF150 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2014, 06:17 PM   #10
Member
Thread Starter
 
dmc1's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: South Carolina
Posts: 70
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Removed my radio this morning and installed the PACFRD24 and my Kenwood sound powered amp. What a difference! Anybody thinking about putting a amp on their stock head unit this is the way to go. Plug and play. Allows the use of RCA plugs. No searching for speaker wires for speaker level inputs. Very easy install just takes a little time. Came out great and sounds 10 times better.
dmc1 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2015 F150 XLT Screw Audio System Upgrade Log (Sync w/Nav, No Sony) 1Chad Stereo/Audio 216 10-17-2016 12:03 PM
CAI's , Pros Cons? DylanCulbreth 2009 - 2014 Ford F150 20 01-29-2016 12:04 PM
My New 2015 and Initial Thoughts FlatBlack XD 2015 - Present Ford F150 15 01-28-2016 08:36 PM
Need audio experts! Kalen427 Stereo/Audio 34 01-24-2016 04:54 PM
F-150 Audio System kmpconley 2009 - 2014 Ford F150 19 09-26-2015 12:00 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:01 PM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com