sync and bluetooth acting up on 2010 SCREW - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



sync and bluetooth acting up on 2010 SCREW

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-02-2011, 12:48 PM   #1
Member
Thread Starter
 
Kellyrepper's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Jacksonville FL
Posts: 88
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default sync and bluetooth acting up on 2010 SCREW

i am using my iphone/ipod threw the usb and its weird, only some times it works, meaning that in the headunit display you can still see artist and song and the counter but no sound, then sometimes when i try to re conncect it will work, today I think i figured out that the ipod threw usb works with the bluetooth function on my iphone turned off, strange!!

any one have this problem or am I just doing it wrong?

thanks
Kelly
Kellyrepper is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 01:13 PM   #2
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Auburn, WA
Posts: 92
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I am using my iPhone 4 via the bluetooth connection with no problems. I have not tried it through the USB connection though....
justabigham is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 01:27 PM   #3
Senior Member
 
SultanGris's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: North Dakota
Posts: 7,879
Thanked 349 Times in 275 Posts
Default

through usb it should always work, i had a problem with the crap ipods locking up all the time though and I got sick of having to reboot it all the time so I switched to flash drives instead of an ipod, works 1000 times better with no problems ever.
SultanGris is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 09:27 PM   #4
"Hold My $tone$"
5 Year Member
 
Bottom Dollah's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Dank$ville, near Bud$burg, U$A (It $tink$!)
Posts: 1,114
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Bought my '10 XLT is Feb, paired my crackbury storm, have never visited 'Syncmyride' (or whatever) and never experienced any problems, ever.

Inferior Microsoft crap...............
Bottom Dollah is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 09:40 PM   #5
Senior Member
 
SultanGris's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: North Dakota
Posts: 7,879
Thanked 349 Times in 275 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bottom Dollah View Post
Bought my '10 XLT is Feb, paired my crackbury storm, have never visited 'Syncmyride' (or whatever) and never experienced any problems, ever.

Inferior Microsoft crap...............
I think you mean inferior apple crap? Sync is Microsoft and seems to work flawlessly unless you add a crapple product, hehe!
SultanGris is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 09:45 PM   #6
Junior Member
5 Year Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SultanGris View Post
I think you mean inferior apple crap? Sync is Microsoft and seems to work flawlessly unless you add a crapple product, hehe!
heh - I've already had to 'reboot' sync in my 3mo old F150. Had to pull the fuse for a few mins. I giggled to myself the whole time
rmasonjr is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2011, 10:31 PM   #7
"Hold My $tone$"
5 Year Member
 
Bottom Dollah's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Dank$ville, near Bud$burg, U$A (It $tink$!)
Posts: 1,114
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SultanGris View Post
I think you mean inferior apple crap? Sync is Microsoft and seems to work flawlessly unless you add a crapple product, hehe!
Uhhhh, that was my attempt at sarcasm for the Apple muncher's. I guess I'm not very good at it yet, but I'll do my best to improve.

Now let's not hi-jack this thread cuz it is frustrating when all this hi-tech crap doesn't operate as it should.
Bottom Dollah is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 10:34 AM   #8
Member
Thread Starter
 
Kellyrepper's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Jacksonville FL
Posts: 88
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I too use ta think it was crapple until i got one. but the flash drive is a great idea, I am gonna try that out and let ya know
Thanks
Kellyrepper is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 10:44 PM   #9
Member
5 Year Member
 
backlash's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey guys I'm new to the site, but figured this problem out from searching some other posts. I have the same problem with my 2010 crew and iPhone 4. What you have to do if no sound is coming out is clock on iPod app (icon) and when you open it up the bottom of screen should say dock connector and not sync. Click on the little icon next to the word sync to change it to dock connector. Should work then.
backlash is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2011, 03:05 PM   #10
Member
Thread Starter
 
Kellyrepper's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Jacksonville FL
Posts: 88
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes the flash drive works awesome, I almost like using it better than the phone cause i can just leave it in, and I will have to try that setting on my iphone I know what you are talking about, i have seen that setting and it makes sense, Thanks
Kellyrepper is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
So you want to install a aftermarket AMP... maltpj 2015 - Present Ford F150 91 11-21-2016 08:11 PM
'15 Broken into... how!? Ashley Hughes 2015 - Present Ford F150 52 12-15-2015 12:14 PM
2010 Problems weiss82 2009 - 2014 Ford F150 1 09-07-2015 05:05 PM
2010 F150 Problems weiss82 2009 - 2014 Ford F150 2 09-07-2015 04:48 PM
2010 Engine Problem weiss82 General F150 Discussion 2 09-07-2015 04:04 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:00 PM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com