New 4.2 v6 problems - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



New 4.2 v6 problems

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-27-2014, 01:43 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default New 4.2 v6 problems

Put new motor in , went to start and it has backfiring through the exaust. Does any one know how I can resolve this?
Shaymus1968 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2014, 08:19 PM   #2
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 55
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Plug wires are on it wrong or timing chain installed incorrectly.
Stroked93 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2014, 08:19 PM   #3
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 55
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

Could be Mass airflow sensor also make sure it's plugged in.
Stroked93 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 302 swap Trey Parker Brevelle Members Builds 1 09-07-2015 07:30 PM
2007 motor swap Trey Parker Brevelle General F150 Discussion 1 09-07-2015 02:43 PM
Noob 20lightning02 Introductions 1 09-06-2015 05:33 PM
wire harness pinout stigman General F150 Discussion 1 09-06-2015 03:09 PM
4.2 problems mjs757 1997 - 2003 Ford F150 2 09-05-2015 10:31 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:26 PM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com