A/C only working on high - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans



A/C only working on high

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-07-2007, 12:24 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Maggadore's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 173
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default A/C only working on high

My 2000 f150's a/c was working fine untill my new cd player i instaled
fried and messed up. Now it will only work on high a/c and heat. if anyone has any idea why that happend, or what i need to do to fix it let me know.

Thanks
Maggadore is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2007, 10:45 PM   #2
Paint it black
5 Year Member
 
blackbetty's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: washington dc
Posts: 2,667
Thanked 11 Times in 11 Posts
Default

my mom has the same issue in her 02 villager...idk what it is...i didnt see any issues with electircal...any imput would be nice...glad its not just me
blackbetty is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2007, 05:37 PM   #3
OVERTHINKER
5 Year Member
 
torkum's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: MT. JULIET TN
Posts: 1,634
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 4 Posts
Default

The problem is the blower motor resister.
torkum is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2007, 09:33 PM   #4
Paint it black
5 Year Member
 
blackbetty's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: washington dc
Posts: 2,667
Thanked 11 Times in 11 Posts
Default

how do you go about replacing these? as in where are they?
blackbetty is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 11:21 AM   #5
Senior Member
Thread Starter
 
Maggadore's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 173
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by blackbetty View Post
how do you go about replacing these? as in where are they?
yeah
Maggadore is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 04:25 PM   #6
Member
5 Year Member
 
kc5gxl's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The resister will probably be behind the glovebox. It may also be on the exposed A/C box under the hood. It will be on the heat/AC plenum. Can probably see it by looking under dash on passenger side at the heater box. Replace it and the blower will most likely work A-OK.

Dan Harriman 84 F150 lwb
Orange, Texas
kc5gxl is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tried to install an HID kit in my '15 XLT...lights keep turning off on me whiterice 2015 - Present Ford F150 95 10-28-2016 11:37 AM
My 4x4 is acting all kinds of crazy....... aswrg7 2009 - 2014 Ford F150 13 10-07-2016 01:08 PM
Texas: 2012 F150 FX4 Ecoboost - Loaded OptimiStick 2009 - 2014 Truck Sales 5 04-11-2016 03:43 PM
High idle issue Aleakydishwasher 1997 - 2003 Ford F150 2 09-05-2015 12:35 AM
High idle issue Aleakydishwasher 4.6L 3V 0 09-04-2015 11:23 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:55 PM.


Copyright 2006 - 2016 F150Forum.com