Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Ford F150 Forums > Maintenance Shop
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Garage Photos FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read StoreVendor Directory

Welcome to F150 Forum!
Welcome to F150 Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-15-2012, 11:25 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Mentioned: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Blinking theft light with ignition off

2003 F150 Lariat

I apologize for another PATS thread but I haven't seen this particular scenario on the other forums.
Symptom: Intermittent will not start. Cranks but no fuel (No gas smell out of the pipe). As far as PATS goes the theft light goes out after the initial turn on sequence. Never blinks with the ignition in the "on" position even after a failed start. Theft light will blink when the the key is in the off position though but very dimly about once every sec. Theft light will stop after I lock the truck with the remote. Theft light will resume blinking after unlocking with the remote. Sometimes starts sometimes not.

The dimly blinking might be key here. I have pulled the PCM diode and fuse and have seen what a theft light should look like. This is not my blinking condition. Half as bright blinking is occurring, kind of like passing a hot wire over a light bulb lead for a sec thing. Just enough to light it...
Auto is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 11:39 PM   #2
Junior Member
 
Jpalm35's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Unhook your battery for about two min it has a theft code locked in and that is the only way to clear it. I had the same issue on my 01 super crew and it would crank but not turn over I called a friend who worked at a ford dealership and that is what I was told and it worked have only had it happen one other time. Your theft light should not blink unless the alarm is armed hope this helps
Jpalm35 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 12:29 AM   #3
tko
Junior Member
 
tko's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Bragg,NC.
Posts: 12
Mentioned: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by Auto View Post
2003 F150 Lariat

I apologize for another PATS thread but I haven't seen this particular scenario on the other forums.
Symptom: Intermittent will not start. Cranks but no fuel (No gas smell out of the pipe). As far as PATS goes the theft light goes out after the initial turn on sequence. Never blinks with the ignition in the "on" position even after a failed start. Theft light will blink when the the key is in the off position though but very dimly about once every sec. Theft light will stop after I lock the truck with the remote. Theft light will resume blinking after unlocking with the remote. Sometimes starts sometimes not.

The dimly blinking might be key here. I have pulled the PCM diode and fuse and have seen what a theft light should look like. This is not my blinking condition. Half as bright blinking is occurring, kind of like passing a hot wire over a light bulb lead for a sec thing. Just enough to light it...




Check to see if your emergency gas shut off needs resetting, lower right passenger side fuse panel, check your manual for proper location, then do a reset. Hope this helped?
tko is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 12:29 AM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


 

The Mustang Source

All times are GMT -4. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.5.2
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.