Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Late Model F150s > Engine / Drivetrain Talk
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to F150 Forum!
Welcome to F150 Forum,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-11-2009, 12:51 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Post Miss fire problems 5.4 triton

I have a 2005 lariat 5.4 Triton i have it for a couple of months the truck only had 51000 on it and i have only slammed a couple of km on this morning i have started the truck and it was running fine when i got back home a couple of hrs after i decided to go back to the store and as soon i have started it it was miss fireing very bad so i have brought it yo the mechanic close to home . he ran a test on his snap-on code reader and told me that it was mis firering on 5,6,7,8 one side. we are verry confused and don"t know what is wrong pleas help.

Last edited by lifter; 01-11-2009 at 12:55 AM.
lifter is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 05:34 PM   #2
Senior Member
5 Year Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Henderson, NV.
Posts: 4,636
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 16 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Interesting thread, will be a good read, sounds to me something went wrong with the timing for that head. Hopefully its something down in the electrical system. Good luck.
Good old Bill is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 12:10 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I have brought it to the ford dealership they even can't even figure it out
lifter is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2009, 02:30 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

they have told me that 2 bad injectors had cause the problem and it had messed up my catalic converter i would had cost me over 2000$ with labor but becaus it was a recall it dint costed me a dime .....
lifter is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2009, 08:06 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Lifter, are they saying there's a recall on Injectors?
a359694 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 10:04 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

yo yo?!??!?!
MOTOlife is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 10:05 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

any one there?
MOTOlife is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 10:14 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default miss fire 5.4 2006

06 5.4 miss fires at full throtle!!! dealer has no clue!! they replaced 2 stickey inj, fuel filter,injection clean was done,,still not good!!!
MOTOlife is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 10:16 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

never have once joined a online joint like this,,,, need some help e,mail or sumtin thnx!!!!
MOTOlife is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2009, 03:07 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Sounds like your cam sync. is bad(controls timming). its A $60 part. there is a big "plug" on top of your valve cover, pull it out. Look inside, you need a "torx" bit . Remove the 1 torx bit screw and pull out the syncroniser and replace. Important--- you must rev the engine steadly above 2200rpm for 2 min. to reset the computer. Any Questions call me @ 909-261-1506

Death to ford!!!
davedegeorge is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2009, 03:07 PM
 
 
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4.6 trouble(Miss fire) Tmkiowa21 Engine / Drivetrain Talk 26 09-28-2010 10:23 PM
miss fire Vicsr General F150 Discussion 6 04-22-2009 08:30 PM
Miss fire Russell8833 2004 - 2008 Ford F150 1 12-30-2008 03:13 AM
Cyl 4/5/6 seems to miss fire Xan Zenn 1997 - 2003 Ford F150 0 10-26-2008 05:35 PM
Cyl #5 Miss fire gammer Engine / Drivetrain Talk 3 05-31-2008 09:23 PM

 

The Mustang Source
All times are GMT -4. The time now is 07:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.5.2
Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.