Do you see anything wrong? - Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans

Go Back   Ford F150 Forum - Community of Ford Truck Fans > Pre-1997 F150 > 1987 - 1996 F150
Log In 


Do you see anything wrong?

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-30-2012, 06:17 PM   #1
Member
 
eddie310's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default Do you see anything wrong?

Should I rehaul the engine or just add upgrades? It has 210k miles but just came from lake Tahoe I live in In Palo Alto a 4 hour drive and it hauld ***!!!!! Here's a picture of the motor, what do you see wrong?
Attached Thumbnails
Do you see anything wrong?-image-4293940240.jpg   Do you see anything wrong?-image-2744914426.jpg   Do you see anything wrong?-image-980424706.jpg   Do you see anything wrong?-image-596969914.jpg  
eddie310 is offline   Reply With Quote
Join F150 Forum

Join F150Forum.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford F150 fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford F150 Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Ford F150 fans. Whether your an old timer or just bought your F150 you'll find that F150Forum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join F150Forum.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


-->
Old 01-30-2012, 06:24 PM   #2
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Burnsville, MN
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Yes, the paint is peeling on the motor.
whoneeds8? is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 06:32 PM   #3
It's a Canadian thing eh!
 
sylver91's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ontario, living across a hay field
Posts: 6,663
Thanked 183 Times in 178 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Rusty EGR? Missing throttle body cover, dirty hood, some crusty vacuum hose?
__________________
96 300ci M5OD 2wd Reg Cab Long Bed 3.31 LS Gears and 8-Track player

A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
Albert Einstein
sylver91 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 07:18 PM   #4
Senior Member
 
MonsterinWI's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Wisconsin
Posts: 439
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Apparently was maintained well, for over 200k that motor is pretty clean. Then again mine was a farm truck so everything is amazingly clean to me lol.
MonsterinWI is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 08:02 PM   #5
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Ames, Iowa
Posts: 32
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Whats wrong here?

EGR still attached, vacuum pump still attached, vacuum hoses running everywhere. lol


@ that mileage I'd say do a rebuild... I bet you would be amazed at how you'll love your truck again.
MikeNorris is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 08:42 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: NL
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Check to see if the recall on your cruise control was done, I don't see a fuseable link there. The cruise control was known to cause the odd fire.
bubbasdad is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 09:18 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 222
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by MikeNorris View Post
Whats wrong here?

EGR still attached, vacuum pump still attached, vacuum hoses running everywhere. lol


@ that mileage I'd say do a rebuild... I bet you would be amazed at how you'll love your truck again.

gonna have to leave all that in living in California.
nemesiss45 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 09:28 PM   #8
Member
 
eddie310's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by MikeNorris
Whats wrong here?

EGR still attached, vacuum pump still attached, vacuum hoses running everywhere. lol

@ that mileage I'd say do a rebuild... I bet you would be amazed at how you'll love your truck again.
So your saying I should remove the vacuum hoses?
eddie310 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 10:44 PM   #9
Senior Member
 
fordka's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: boonville ny
Posts: 2,232
Thanked 20 Times in 20 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

your intake is blue
fordka is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 01:29 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 696
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Default

I wouldn't do anything to it until something breaks. Unless you're looking for better performance of course.
joshtowal is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


All times are GMT -4. The time now is 03:00 AM.


Copyright 2006 - 20011 F150forum.com
This site is in no way affiliated with the Ford Motor Company.